DJB: Vučić preko gradonačelnika Novog Sada organizuje protest

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2016, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Vučić preko gradonačelnika Novog Sada organizuje protest

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je dokaz da mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić stoji iza kontramitinga u Novom Sadu stigao iz kabineta gradonačelnika Novog Sada i potpredsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića.

DJB je u saopštenju naveo da je sa elektronske adrese savetnice gradonačelnika za informisanje Nade Kobac, koja je u poruci potpisana svojom funkcijom, na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << adresu Radio-televizije Vojvodine (RTV) poslat mejl sa sadržajem sinopsisa današnjeg protesta.

"Današnjom direktivom Nade Kobac postalo je jasno da se infrastruktura organizacije kontramitinga, osim na lažna udruženja građana, oslanja i na resurse uprave grada Novog Sada, gradonačelnika, njegove savetnice, a verovatno i ostale u lancu komande gradske uprave", navedeno je u saopštenju.

Pokret je ocenio i da je ovo je "nedopustiv primer partokratije i još jedan dokaz da je Aleksandar Vučić centar korupcije u Srbiji".

"Oštro osuđujemo namere Vučića da manipulacijama i izazivanjem sukoba među građanima i organizovanjem kontramitinga skrene pažnju sa sopstvene odgovornosti za kriminal u Savamali i zataška brutalno preuzimanje medija i pretvaranje javnog servisa građana Vojvodine u servis SNS", dodao je DJB.

Oni su u prilogu mejla medijima dostavili i mejl Nade Kobac, kao i sinopsis kontramitinga koji je prosleđen šefu deska RTV Budimiru Markoviću i informativnom programu RTV.

U mejlu je navedeno da će nastupiti bend Roko Maroko, da će biti organizovana šetnja ispred koje će se kretati vozilo, kao i veliki transparent "Pajtić, Radule, Čanak lopovi", a Nada Kobac je u pismu najavila i obraćanje ispred zgrade Vlade Vojvodine.

Pokret je ranije upozoravao da iza kontramitinga stoji Aleksandar Vučić, jer za skup ne postoji "jasna tema, cilj, a još manje svrha", te da je za tu priliku inicirano čak i osnivanje dve fantomske nevladine organizacije "Patku daj tati" i "Odbrana izborne volje građana".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.