Brnabić bez komentara o SPS-u, podržala Vučića, a 100 dana Vlade obeležava u Lebanu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Feb.2023, 18:48

Brnabić bez komentara o SPS-u, podržala Vučića, a 100 dana Vlade obeležava u Lebanu

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da će 100 dana od formiranja nove Vlade zajedno sa ministrima obeležiti u Lebanu, 10. februara. Dešavanja na Kosovu izdvojila je kao jednu od stavki koje su obeležile rad Vlade, što je i bila tema jedne sednice nakon koje je predsednik Vučić izjavio da je razočaran ponašanjem socijalista. Narušene koalicione odnose između SNS-a i SPS-a, kao ni nove izbore, premijerka nije želela da komentariše.

Ministri u Vladi Srbije sastaće >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se na jugu zemlje kako bi obeležili 100 dana rada vlade, a po rečima premijerke oni će posetu iskoristiti i za obilazak projekata u koje država ulaže ili planira ulaganja.

Mislim da je to poseban pokazatelj koliko će nam u mandatu ove Vlade biti važan jug centralne Srbije, a na samom obeležavanju ću reći šta mislim da je bilo dobro i šta misliim da je moglo bolje - rekla je predsednica Vlade.

Iako nije želela da govori o dobrim i lošim stvarima u dosadašnjem radu Vlade, istakla je da je prvih 100 dana pre svega obeležila nestabilnost i stalni incidenti na Kosovu i Metohiji. Ta tema našla se i na posebnoj sednici Skupštine koju je obeležila jedanaestočasovna rasprava i međusobne uvrede opozicionih i poslanika vladajuće partije, ali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je po pisanju beogradskih medija izašao nezadovoljan, jer je očekivao veću podršku od socijalista.

On je gostujući na TV Pink rekao da više nema poverenja u svoje partnere iz SPS-a, ali i da misli da novi izbori nisu dobra opcija.

Upitana da prokomentariše koalicione odnose dveju partija, ali i moguće nove izbore, Brnabić se ogradila od odgovora i samo istakla da je saglasna sa svime što je predsednik govorio.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.