Brnabić - Spremna sam za razgovor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2022, 16:07

Brnabić - Spremna sam za razgovor

Ekološki aktivisti imaju moj broj telefona, imamo stalnu komunikaciju, mogu da dođu i da razgovaramo, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić i naglasila da je Vlada Srbije ispunila sve zahteve, pa i hirove ekoloških aktivista koji protestuju.

Na sednici Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke razgovarali smo o izborima, našim listama, a što se tiče ekoloških aktivista, ja sam razgovara sa njima, oni imaju moj broj telefona, istakla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Brnabić na pitanje o današnjem ekološkom protestu u Beogradu.

Mi smo ispunili sve njihove zahteve, čak i hirove, rekla je Brnabić i podsetila na povlačenje zakona o eksproprijaciji, izmene zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, odnosno "stavljanja tačke na Rio Tinto".

Rio Tinto nema više ništa u Srbiji, imaju zemlju koju su kupili, ali da smo stavili tačku - stavili smo tačku. U tim protestima imate ljude koji su doveli Rio Tinto, dali im sve dozvole, proširivali obim istraživanja a danas kampuju protiv Rio Tinta, naglasila je Brnabić.

Brnabić je, na pitanje o novom zahtevu da se donese zakon o zabrani rudarenja litijuma i bora u Srbiji, naglasila da je predlog narodne inicijative, koju je podneo Savo Manojlović, propao, jer Manojlović nije stigao da odgovori na predloge Skupštine Srbije.

Ta inicijativa nije bila u skladu sa zakonom i procedurama i zato je parlament poslao predlog, ali on (Manojlović) se nikada više nije javio. To je izvrgavanje ruglu institucija, zakona, vladavine prava, rekla je Brnabić i istakla da je Vlada Srbije bila spremna da ponudi pravnu i tehničku pomoć.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Vlada Srbije ispunila sve zahteve, pa i hirove ekoloških aktivista

Izvor: Radio 021, 13.Feb.2022

Ekološki aktivisti imaju moj broj telefona, imamo stalnu komunikaciju, mogu da dođu i da razgovaramo, rekla je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.