Beta: SNS-u u Kladovu 61,33 odsto

Izvor: B92, 17.Dec.2018, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beta: SNS-u u Kladovu 61,33 odsto

Kladovo -- Po prvim preliminarnim rezultatima, Srpska napredna stranka osvojila je na vanrednim lokalnim izborima u Kladovu 61,33 odsto glasova birača.

SNS će u tom gradu imati 18 od 28 odborničkih mesta, dok je ispod cenzusa ostala Srpska radikalna stranka sa 2,77 odsto glasova, saznaje danas agencija Beta.

Cenzus su, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po nezvaničnim podacima, prešli i socijalisti sa 29,39 odsto glasova ili osam odborničkih mesta, kao i ;Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), kojoj su na osnovu 5,25 odsto glasova pripala dva odbornička mandata.

Jučerašnje izbore u Kladovu je obeležio veliki broj nevažećih listića i mala izlaznost. ;

Od 9.710 upotrebljenih glasačkih listića nevažeća su bila 1.423. Pravo glasa u Kladovu je imalo 22.363 glasača, a na birališta je izašlo 43,55 odsto.

Na vanrednim lokalnim izborima u Kladovu za 28 mesta u lokalnoj Skupštini nadmetale su se izborne liste "Aleksandar Vučić – zato što volimo Kladovo", "Ivica Dačić SPS – Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma", "Milan Krkobabić – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – I Kladovo je Srbija" i lista "Dr Vojislav Šešelj – SRS".

Savez za Srbiju bojkotovao je vanredne lokalne izbore u Kladovu navodeći da su "veštački izazvani i nezakonito raspisani".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kladovo: Naprednjacima 18 od 28 odborničkih mesta, ispod cenzusa SRS

Izvor: Danas, 17.Dec.2018

Po prvim preliminarnim rezultatima, Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je na vanrednim lokalnim izborima u Kladovu 61,33 odsto glasova birača, i imaće 18 od 28 odborničkih mesta, dok je ispod cenzusa ostala Srpska radikalna stranka (SRS) sa 2,77 odsto glasova, saznaje danas agencija Beta. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.