Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2012, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačena bomba na kuću u Leposaviću

LEPOSAVIĆ -

Nepoznata lica bacila su rano jutros, oko tri sata, u Leposaviću bombu u dvorište porodične kuće Bojana Jakovljevića u Leposaviću, člana Opštinskog veća u toj opštini i čelnika Srpske napredne stranke na Kosovu.

U eksploziji je pričinjena materijalna šteta na njegovom vozilu i polomljena stakla na kući.

Jakovljević je agenciji Beta rekao da ne zna šta je motiv za napad ali da ga to nije uplašilo.

"Nećemo nasedati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << provokacije, nismo se uplašili i preduzećemo sve mere da sprečimo svaku vrstu nasilja na severu Kosova i Metohije, koje je organizovano", rekao je Jakovljević i zatražio od Kfora i države Srbije da pronađu počinioce i da ih kazne.

On je ocenio da "krajnji cilj onih koji situaciju na severu nastoje da destabilizuju, jeste da sa ovih prostora proteraju srpsko i drugo nealbansko stanovništvo".

Napad na porodičnu kuću Bojana Jakovljevića osudio je i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, koji je ocenio da je reč o koordiniranim akcijama kako bi se sever Kosova destabilizovao, izazvao što veći haos i podela među građanima zarad lakše integracije u kosovski sistem.

Nedeljković je u saopštenju za javnost zatražio od nadležnih organa sveobuhvatnu istragu i otkrivanje počinioca, "jer će se samo na taj način izbeći politizacija ovog i prethodnih događaja".

Za poslednja dva dana na severu Kosova desila su se tri bombaška napada, na porodičnu kuću doktora Milana Jakovljevića u Zvečanu, ispod automobila policajca Radovana Jovanovića u Leposaviću i na dom Bojana Jakovljevića u tom gradu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.