Treći bombaški napad na Srbe na severu Kosova

Izvor: Studio B, 06.Sep.2012, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći bombaški napad na Srbe na severu Kosova

Nepoznata lica bacila su rano jutros, oko tri sata, u Leposaviću bombu u dvorište porodične kuće Bojana Jakovljevića u Leposaviću, člana Opštinskog veća u toj opštini i čelnika Srpske napredne stranke na Kosovu.

U eksploziji je pričinjena materijalna šteta na njegovom vozilu i polomljena stakla na kući.   Jakovljević je rekao da ne zna šta je motiv za napad ali da ga to nije uplašilo.   

"Nećemo nasedati na provokacije, nismo se uplašili >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i preduzećemo sve mera da sprečimo svaku vrstu nasilja na severu Kosova i Metohije, koje je organizovano", rekao je Jakovljević i zatražio od Kfora i države Srbije da pronađu počinioce i da ih kazne.   

On je ocenio da "krajnji cilj onih koji situaciju na severu nastoje da destabilizuju, jeste da sa ovih prostora proteraju srpsko i drugo nealbansko stanovništvo".   

Napad na porodičnu kuću Bojana Jakovljevića osudio je i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, koji je ocenio da je reč o koordiniranim akcijama kako bi se sever Kosova destabilizovao, izazvao što veći haos i podela među građanima zarad lakše integracije u kosovski sistem.   

Nedeljković je u saopštenju za javnost zatražio od nadležnih organa sveobuhvatnu istragu i otkrivanje počinioca, "jer će se samo na taj način izbeći politizacija ovog i prethodnih događaja".   

Za poslednja dva dana na severu Kosova desila su se tri bombaška napada, na porodičnu kuću doktora Milana Jakovljevića u Zvečanu, ispod automobila policajca Radovana Jovanovića u Leposaviću i na dom Bojana Jakovljevića u tom gradu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leposavić: Bomba u dvorištu Bojana Jakovljevića

Izvor: Akter, 06.Sep.2012

Nepoznata lica bacila su rano jutros, oko tri sata, u Leposaviću bombu u dvorište porodične kuće Bojana Jakovljevića u Leposaviću, člana Opštinskog veća u toj opštini i čelnika Srpske napredne stranke na Kosovu

Nastavak na Akter...

Kosovo: Bačena bomba u dvorište funkcionera SNS

Izvor: S media, 06.Sep.2012

Nepoznata lica bacila su rano jutros, oko tri sata, u Leposaviću bombu u dvorište porodične kuće Bojana Jakovljevića u Leposaviću, člana Opštinskog veća u toj opštini i čelnika Srpske napredne stranke na Kosovu...U eksploziji je pričinjena materijalna šteta na njegovom vozilu i polomljena...

Nastavak na S media...

Leposavić: Bomba u dvorištu čelnika SNS-a na Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2012

Nepoznata lica bacila su u četvrtak ujutru, oko tri sata, u Leposaviću bombu u dvorište porodične kuće Bojana Jakovljevića u Leposaviću, člana Opštinskog veća u toj opštini i čelnika Srpske napredne stranke na Kosovu. ..Napad u Leposaviću: Nepoznati napadači bacili bombu na kuću Bojana...

Nastavak na Vesti-online.com...

Bačena bomba na kuću u Leposaviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2012

LEPOSAVIĆ -..Nepoznata lica bacila su rano jutros, oko tri sata, u Leposaviću bombu u dvorište porodične kuće Bojana Jakovljevića u Leposaviću, člana Opštinskog veća u toj opštini i čelnika Srpske napredne stranke na Kosovu...U eksploziji je pričinjena materijalna šteta na njegovom vozilu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bomba u dvorištu Bojana Jakovljevića

Izvor: NaDlanu.com, 06.Sep.2012

KOSOVSKA MITROVICA, 6. septembra 2012. (Beta) - Nepoznata lica bacila su u četvrtak rano ujutro, oko tri sata, u Leposaviću bombu u dvorište porodične kuće Bojana Jakovljevića u Leposaviću, člana Opštinskog veća u toj opštini i čelnika Srpske napredne stranke na Kosovu... KOSOVSKA MITROVICA,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Novi bombaški napad na Srbe na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2012

Nepoznate osobe bacile su jutros sata eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće člana opštinskog Veća u Leposaviću Bojana Jakovljevića. Povređenih nije bilo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.