Antić: SPS i SNS i ubuduće strateški partneri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2016, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: SPS i SNS i ubuduće strateški partneri

Socijalistička partija Srbije (SPS) nije opozicija Srpskoj naprednoj stranci (SNS), ona je njen saradnik i strateški partner, a tako će ostati i ubuduće i posle izbora, izjavio je zamenik predsednika SPS-a Aleksandar Antić.

"Ne postoji nijedan racionalni razlog da bude drugačije, niti među našim partijama postoji ikakva napetost koja bi dovela do drugačijeg ishoda. Mislim da je ovo dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jasno za sve one koji traže tačan i iskren odgovor. Onima koji su opterećeni teorijama zavere stvarno ne mogu da pomognem", rekao je Antić Beti povodom polemike u javnosti o odnosu partnera u koalicionoj vladi.

SPS će, prema njegovim rečima, tražiti od birača da budu odgovorni i da ne dopuste "improvizacije u upravljanju procesima koji su u toku - velikim reformama u ekonomiji, u socijalnoj sferi, zamahu u dovođenju investitora u Srbiju, čvrstoj spoljnoj politici i drastično poboljšanoj poziciji Srbije u najvažnijim svetskim prestonicama…"

"Oni (birači) će biti odgovorni i odlučiće svojim glasovima da sve te poslove može da nastavi ovaj isti tim, koji ih je i započeo. U istom kapacitetu i sastavu", rekao je Antić, koji je i ministar energetike Srbije.

On je rekao da je jedan od kvaliteta sadašnje vlade, a koji nije krasio ranije političke saveze na vlasti, taj da je partnerstvo zasnovano na otvorenosti i poverenju.

"Nema među nama ljubavi, nema krupnih reči jednih o drugima, hvalisanja i tapšanja po ramenu. Ja se nadam da je zaslugom koalicije SNS-a i SPS-a takvo ponašanje u politici zauvek otišlo u istoriju. Kao što Vučić ume da bude direktan prema nama iz SPS-a, tako smo i mi direktni prema njemu i njegovim saradnicima", rekao je Antić.

On je dodao da je rezultat takvog odnosa "čist račun, bez skrivenih planova", kao i da je svestan da je "nekima u Srbiji teško da shvate da takvi odnosi mogu da postoje u vrhu vlasti i otuda sva ova naklapanja o nekakvom sukobu SPS-a i SNS-a, koji ustvari ne postoji".

Upitan da li postoje izgledi da SPS stupi u savez sa opozicijom, Antić je rekao da je to "stoprocentno isključeno".

"Hajde da budemo ozbiljni. Tako nešto je stoprocentno isključeno. SPS je velika i odgovorna partija koju čine i vode odrasli ljudi. Ne možete od SPS-a očekivati da ima bilo šta sa ljudima koji ni dan-danas ne znaju šta se dogodilo na izborima 2012. godine, a naročito 2014. godine", rekao je on.

Potreban je, kako se izrazio, "grafikon da shvatite ko je u kojoj stranci, ko se od koga odvojio i ko je sa kim sada u savezu, a naročito ko je protiv koga".

"Govorim, naravno, o Demokratskoj stranci i o svim njenim verzijama, koje su se pojavljivale poslednjih godina. Kao što je i nama iz SPS postalo besmisleno da komentarišemo takve prognoze, tako je, na primer, bespredmetno da iz SNS komentarišu nekakve najave Vojislava Šešelja da će u koaliciju sa njima", rekao je zamenik predsednika SPS.

SPS je, prema njegovim rečima, "previše ozbiljan za takve igrarije", ta partija se "bavi sobom, svojom organizacijom, raduje se izborima i raduje se novom odličnom rezultatu i nastavku rada na važnim poslovima za ovu državu i sugrađane".

Upitan da li SPS strahuje da bi birači mogli da kazne neke poteze koje je ta partija vukla u vladi, Antić je rekao da je SPS jedna od retkih partija koja nema oscilacije u podršci birača, već da beleži stalni uzlazni trend.

"To je veliki uspeh za partiju koja učestvuje u vlasti, jer obično popularnost opada od momenta kada dospete u poziciju da donosite teške i nepopularne, ali istovremeno i neophodne odluke, što ova vlada radi. Svaki put kada su izbori mi prilazimo biračima kao da smo prvi put pred njima. Ozbiljni smo, iskreni, gledamo ih u oči i oni to prepoznaju, kao što prepoznaju kada ih neko 'farba'", rekao je Antić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.