Aleksandra Popović: Da li je Gašić ministar odbrane samo za članove SNS ?

Izvor: juGmedia, 01.Maj.2015, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandra Popović: Da li je Gašić ministar odbrane samo za članove SNS ?

SURDULICA – Povodom posete ministara odbrane u Vladi Republike Srbije gospodina Bratislav Gašić 29. aprila Vojnoj kasarni „Vlasina“ u Surdulici, oglasila se predsednica opštine dr Aleksandra Popović koja kaže da je o ministarskoj poseti saznala iz novinarskih izveštaja.

„Rukovodstvo opštine Surdulica pruža punu podršku inicijativi Ministarstva odbrane Republike Srbije da se obnovi rad kasarne „Vlasina“. U tom smislu prošle godine smo doneli odluku da se 4 hektara >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << zemlјišta opredeli za Radarski centar na Vlasini.Kao lokalna samouprava u saradnji sa Vojskom Srbije preduzimamo aktivnosti da se izvrši promena urbanističkog plana kako bi se stvorili neopodni urbanistički uslovi za povratak pripadnika Vojske Srbije u Surdulicu“, navodi se u saopštenju.

Međutim i pored svih napora i želјe opštine Surdulica da podrži i pomogne povratak pripadnika Vojske Srbije u Surdulicu ministar odbrane Bratislav Gašić se nije  o svojoj poseti obavesti opštinsko rukovodstvo.

„Da ministar planira posetu Surdulici i da je poseta realizovana, kao predsednica opštine to sam saznala na osnovu vesti i fotografija koje su objavili mediji. Za mene je ovo primer vrhunske neodgovornosti jednog ministra i to pokazuje lični odnos ministra Gašića, ali i institucionalni odnos resornog ministarstva prema jednoj lokalnoj samoupravi na jugu Srbije“, stoji u saopštenju.

„Ukoliko je gospodin Bratislav Gašić istog dana izdvojio vreme da poseti opštinski odbor Srpske napredne stranke, a nije imao vremena da se sastane sa rukovodstvom opštine, onda je to dokaz da on u Surdulicu nije došao kao ministar i državnik već isklјučivo kao funkcioner SNS. Iz tog razloga mu javno postavlјam pitanje da li je on ministar odbrane samo za članove SNS ili je ministar svih građana Surdulice:“, pita se u saopštenju dr Aleksandra Popović.

„Smatram da je ovakav postupak ministra par exellance dokaz političke diskriminacije koji ne doprinosi razvijanju demokratije, tolerancije, političkih i međunacionalnih odnosa u Surdulici. Ako podelu na „naše“ i „njihove“ promoviše ministar u Vladi Srbije, kakav onda odnos građani Surdulice i lokalna samouprava mogu da očekuju od drugih državnih institucija i nižih činovnika u Beogradu?Vrata opštine Surdulica su uvek bila i ostala otvorena za sve ministre bez obzira kojoj političkoj stranci pripadaju. Očekujem da će ministar priznati grešku i uputiti javno izvinjenje opštinskom rukovodstvu i svim građanima Surdulice“, staoji na kraju saopštenja.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

SURDULICA: Gašić da se izvini Surduličanima

Izvor: OkRadio.rs, 01.Maj.2015

Posle Vranja, o poseti ministra vojnog Bratislava Gašića jugu Srbije oglasila se i lokalna samouprava Surdulice. U saopštenju koje je potpisala predsednica te opštine Aleksandra Popović naglašava se da lokalna vlast podržava povratak kasarne u Surdulicu, te da je preduzela sve mere iz svoje nadležnosti...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.