Aleksandar Vučić: DS teško do većine

Izvor: BKTV News, 24.Jun.2012, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Vučić: DS teško do većine

Demokratska stranka teško može da formira vladu, a koalicija sa demokratama za sada nije realno rešenje, izjavio Aleksandar Vučić.
Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke Aleksanadr Vučić izjavio je da će Demokratska stranka teško formirati vladu, kao i da velika koalicija sa demokratama za sada nije realno rešenje, iako se “posredno može zaključiti da neke zapadne zemlje to priželjkuju”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> “DS neće lako formirati vladu, bez obzira što izgleda kao da je to gotova stvar. Mislim da će oni tu vladu teško formirati, ali ne kažem da je nemoguće”, rekao je Vučić za Radio Beograd.
“Mislim da će to biti teško, jer su ljudi obično potcenjivali ono što sam rekao prvi dan po završetku predsedničkih izbora, a to je legitimitet”, objašnjava Vučić i dodaje da bi ta vlada bi imala legalitet, većinu u skupštini, ali ne i većinu u narodu.
Vučić je rekao da sa liderom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem već duže ima ličnu i neformalnu komunikaciju, ali da zvaničan odgovor za početak pregovora o novoj vladi još nisu dobili.
“Pravićemo je samo ako smo sigurni da nešto može da se promeni”, naglasio je Vučić, ne želeći direktno da potvrdi špekulacije da je SNS Dačiću nudila mesto premijera.
Vučić je rekao da treba da “zanemarimo taštine i napravimo tim koji bi radio u interesu Srbije”, ističući kako ima ličnu dilemu da li treba ući u vladu ili ne.
Izvor: RTS
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.