Aerodrom uspešan zbog lou kosta; Ne, samo zbog Vlade

Izvor: B92, 03.Apr.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Aerodrom uspešan zbog 'lou kosta'"; "Ne, samo zbog Vlade"

Poslanik NS Zoran Živković i šef poslanika SNS Aleksandar Martinović polemisali su o dugovanju Niša Srbiji i poslovanju Aerodroma "Konstantin Veliki".

Martinović je rekao da je štetan ugovor koji je 2010. godine zaključen između Vlade Srbije, odnosno Ministarstva odbrane i Grada Niša, koga je tada predstavljao gradonačelnik Miloš Simonović iz Demokratske stranke.

On je kazao da je ugovor bio štetan i za Ministarstvo odbrane i grad, kao i za aerodrom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Nišu.

Martinović je istakao da ugovornu obavezu po tom ugovoru iz 2010. godine prema Ministarstvu odbrane, kao naknadu za prenos nepokretnosti sa Vojnog aerodroma Niša na Grad Niš, grad nije izvršio i da je davno istekao rok za izvršenje te obaveze.

On je upitao predstavnike bivše vlasti šta bi se desilo kada bi Srbija sada pokrenula spor zbog toga što Grad Niš nije ispunio svoje obaveze prema Srbiji, a koje se tiču tog aerodroma.

Živković je odgovorio da nije tačno da nije urađeno ništa i da je aerodorom obnovljen posle bombardovanja. Istakao je da je uvođenjem "lou kost" kompanija unapređeno poslovanje aerodroma i dodao da ako je broj putnika povećan 100 puta, to znači da aerodrom radi dobro, a ne loše kao što tvrdi vlast SNS-a.

On je rekao da nije učestvovao u ugovoru iz 2010. godine, jer je tada bio već šest-sedam godina van politike, bez bilo kakvog uticaja.

Martinović je upitao Živkovića i zašto nije preneo vlasništvo nad niškim aerodromom sa Republike Srbije na Grad Niš, jer je kako navodi, to mogao da uradi 2003. godine.

Istakao je i da su dugovi Grada Niša prema Republici Srbiji u ovom trenutku 64 miliona evra i da Niš taj novac nema. Dodao je da je aerodrome u Nišu uspešan samo zahvaljujući bezrezervnoj podršci Vlade Srbije.

Živković je istakao da 2003. godine nije postojao institut imovine lokalnih samouprava, tako da je tada bilo nemoguće da "premijer ili Vlada ili bilo ko prenese u vlasništvo bilo kome, bilo šta", već je grad mogao da bude samo korisnik.

Martinović je pitao i odakle Živkoviću novac da sa platom premijera od 100.000 dinara kupi stan u Beogradu od 200 kvadrata. Na to je Živković rekao da je u njegovo vreme plata premijera bila mnogo manja i da je njegova imovina proveravana više puta i da je tu sve čisto, kao i da je veličina stana "potpuni promašaj".

"Prema tome, manje neistina, više rada i to će biti na korist Srbije", rekao je Živković.

Na dnevnom redu parlamenta je rasprava o amandmanima na Predlog zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Polemika Martinovića i Živkovića u vezi Aerodroma u Nišu

Izvor: RTS, 03.Apr.2018

Šef poslaničke grupe SNS-a Alekasndar Martinović i samostalni poslanik Zoran Živković polemisali su u vezi sa niškim Aerodromom "Konstantin Veliki" zbog čega je kratko određena pauza o radu. . Martinović je kazao da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.