Žiofre u Suboici: Evropske investicije u Subotici predstavljaju budućnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 21:02

Žiofre u Suboici: Evropske investicije u Subotici predstavljaju budućnost

Evropske investicije u Subotici predstavljaju budućnost na delu, ocenio je u popodnevnom delu posete ovom gradu ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre. Njegov domaćin, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, ocenio je da je struktura Slobodne zone u Subotici, gde su zajedno obišli kompaniju Bojsen, najbolja poruka poslovnog ambijenta grada, a svim zainteresovanim investitorima poručio – pratite Nemce.

Bojsen je najveća strana investicija u istoriji Subotice, vredna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 70 miliona evra, gde je trenutno zaposleno skoro 200 radnika, sa planom da ta brojka u narednim godinama bude duplirana.

Podsećajući da je Evropska unija najveći spoljnotrgovinski partner i najveći investitior u Srbiji, ambasador je ocenio da je Bojsen dobar primer Evropskog vrednosnog lanca, gde se u Subotici stvaraju proizvodi od delova koji dolaze iz različitih evropskih zemalja.

"Slažem se da Srbija i Evropska unija imaju zajedničku budućnosti, ali kada vidi fabriku poput ove, zaključujem da je ta budućnost već počela jer je naša povezanost veoma jaka, a benefiti od kapaciteta Srbije su spojeni sa investicijama iz Evropske unije, tako da imamo jednu vin-vin situaciju. Naravno, neophodno je da i dalje i u mnogim drugim segmentima dodatno integrišemo Srbiju sve do njenog punopravnog članstva u Evropskoj uniji. Ono što smo ovde videli jeste budućnost na delu", rekao je Žiofre.

Bojsen je deo Privredne zone u Malom Bajmoku i Slobodne zone Subotice, gde trenutno radi oko 6.500 hiljada radnika i predstavlja jednu u nizu nemačkih kompanija u Subotici.

"Oni posvećuju jednaku pažnju ispitivanju rizika tržišta, da li se radi o eminentim kompanijama, srednjim, malimpreduzećima ili porodičnim kompanijama. I kada imamo podatak da od jedanaest kompanija koje funkcionišu u Slobodnoj zoni Subotica – šest je iz Nemačke – to je jasna poruka za sve buduće investitore, ko god želi da radi na teritoriji grada Subotice, dobrodošao je, rizik je zanemarljiv. Pratite Nemce"- poručio je Bakić.

Na kraju posete, Bakić i Žiofre otvorili su festival evropskog filma u bioskopu Aleksandar Lifka.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.