Zar ste sumnjali? Oni su UVEK najbolji kada je najteže! A sad, po novu medalju!

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2016, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zar ste sumnjali? Oni su UVEK najbolji kada je najteže! A sad, po novu medalju!

Kako su i obećali po okončanju grupne faze takmičenja, naši vaterpolisti ponovo demonstriraju svoju dominaciju!

Posle Davora Štefaneka koji je medalju već osvojio i košarkašica koje su stigle na prag osvajanja odličja, večeras su punim sjajem zablistali i naši najveći aduti u Riju, fenomenalni vaterpolisti Srbije.

Sudeći po onome što su prikazali danas u četvrtfinalu protiv Španije, oni problemi koji su postojali tokom grupne faze takmičenja, sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << su iza njih.

Srbija je slavila ubedljivo, rezultatom 10:7 i sada naši ''Delfini'' čekaju boljeg iz duela Grčke i Italije, u borbi za plasman u finale Olimpijskih igara!

Za razliku od svih pet prethodnih mečeva od početka Igara, danas nije bilo neizvesnosti, padova u igri. Sve je išlo onako kako smo i očekivali, naš tim je imao konstantno vođstvo od početka do kraja meča.

Već tokom prve četvrtine videlo se ono što godinama krasi naš nacionalni tim - kvalitet, sigurnost, samouverenost i to se odmah odrazilo i na rezultat. Prvu deonicu smo rešili u svoju korist rezultatom 3:1, posle čega je sve bilo mnogo lakše.

Druga četvrtina počela je pogotkom Miloša Ćuka za 4:1, posle čega je Molina vezao dva pogotka za Špance, ali nije bilo nervoze u našem timu, pa je Dušan Mandić ubrzo pogodio za 5:3.

A da ova prednost do poluvremena bude duplirana, pobrinuli su se Stefan Mitrović i Milan Aleksić, za ubedljivih 7:3.

Treća četvrtina je pripala Špancima, koji su sa dva gola pokušali da uhvate priključak, ali više od toga nisu mogli. Naši nisu dozvolili neizvesnost u finišu, a tačku je stavio Dušan Mandić, za konačnih 10:7.

Mandić je bio i najefikasniji u našem timu sa četiri pogotka iz pet šuteva, Mitrović i Fiilipović su upisali po dva, a Aleksić i Ćuk po jedan gol.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.