Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2021, 21:30

Utisci Igora Kokoškova: Identitet, borbenost, fizikalnost, energija koja se nikada ne dovodi u pitanje…

Zadovoljan je generalno selektor Srbije igrama nacionalnog tima na Akropolis Kupu

Srbija je dominirala na Akropolis Kupu u Atini. Tri utakmice - tri pobede. Ova poslednja protiv Grčke posebno može da raduje.

Deluje da se stvaraju određeni automatizmi, a na sve to naša selekcija nije bila kompletna, mada naravno nije ni reprezentacija Grčke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Selektor Igor Kokoškov zadovoljan je kako je njegova ekipa odradila posao protiv Grka. I generalno na turniru. Možda mu samo raspoloženje kvare izgubljene lopte.

"Čestitke momcima, njima idu zasluge uvek. Identitet ove grupe, uvek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Mi smo to uvek kontrolisali, visoku energiju i motiv nikad nije izostajao. Večeras smo imali dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, 12 izgubljenih u prvom poluvremenu. Raduju asistencije, igramo nesebično. Igramo jedan za drugog. Dobra energije. Pričala je o tome i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam sa tog aspekta", rekao je Kokoškov posle utakmice.

Veoma je bilo naporno reprezentaciji da odigra tri meča u tako kratkom vremenskom periodu, a jedna od najvažnijih stvari je da nema povreda.

"Odigrali smo tri utakmice u četiri dana, imali jedan kontakt trening. Oporavili smo igrače i fizički i mentalno, bili su u ovome što radimo. Psihička priprema je bila impresivna, zaboravili su na dugu sezonu. Taktički su dosta usvojili, apsorbovali, izgledali smo kao tim na ovom nivou", konstatovao je Kokoškov.

Srbiji sledi prijateljski meč protiv Meksika, a potom i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji će se igrati u Beogradu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kokoškov: O ovome je pričao i Đorđević kao selektor

Izvor: B92, 20.Jun.2021

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov bio je zadovoljan sa tri pobede u Atini i osvajanjem Akropolis kupa..."Orlovi" su u trećem meču savladali domaćina Grčku rezultatom 75:64 i to u praktično laganom ritmu, sa puno prostora za napredak...To je istakao i sam selektor koji je...

Nastavak na B92...

Kokoškov ne štedi pohvale: O tome je pričao Sale Đorđević…

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2021

Selektor Srbije Igor Kokoškov veoma je zadovoljan partijama na Akropolis kupu. Nije se libio da iznese niz pohvala na račun košarkaša, a posebno je istakao borbenost, energiju i nesebičnost.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.