U Mađarskoj umro Milorad Majkić koji je biciklom krenuo na Olimpijadu u London

Izvor: Blic, 16.Jul.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Mađarskoj umro Milorad Majkić koji je biciklom krenuo na Olimpijadu u London

Biciklista Milorad Majkić, najstariji član novosadske ekspedicije koja je pre tri dana krenula na Olimpijske igre u Londonu, preminuo je u ponedeljak ujutro kod mesta Šolt u Mađarskoj.

Majkićev saputnik Dragan Furtula kaže da ni brza intervencija ekipe hitne pomoći nije uspela da šezdesetpetogodišnjeg Majkića vrati u život, prenosi portal novosadskog Radija 021.

Ekspedicija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uprkos svemu što se dogodilo, nastavlja put prema Londonu, jer je to "bila velika želja našeg prijatelja", istakao je Furtula.

Milorad Majkić bio je profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj poljoprivrednoj školi u novosadskom naselju Futogu.

On je biciklom već dva puta išao na Olimpijske igre - do Atine, kada je knjigu sa potpisima Novosađana predao Nikoli Grbiću, i četiri godine kasnije u daleki Peking, kada su pozdrave Novosađana primili Jasna Šekarić i Milorad Čavić.

Majkić je tom prilikom prešao čak 10.000 kilometara, a za start pohoda na ovaj podvig odabrao je Nove Kozarce kod Kikinde, u kojima je i rođen.

Tokom nesvakidašnje karijere biciklom je išao u Pariz, na Svetsko prvenstvo u fudbalu, a prešao je na dva točka i 2.640 kilometara do Švedske, gde se održavalo Evropsko prvenstvo u košarci.

"Ne mogu da vam opišem kako se osećamo, budući da smo i sami pokušavali da ga oživimo, ali spasa mu nije bilo - umro je na licu mesta. Nakon tragedije, s obzirom na to da je dolazak u London bio njegova praktično poslednja želja, mi smo pričali, i odlučili da ipak nastavimo put", kazao je Furtula.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.