Terzić: Sve ide po planu

Izvor: B92, 04.Nov.2010, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: "Sve ide po planu"

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić izjavio je da je zadovoljan postignutim rezultatima na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Srbija je sa četiri pobede i jednim porazom zauzela drugo mesto u Grupi A i plasirala se u drugu fazu takmičenja na SP.

"Odigrali smo dobro protiv Poljske i Japana. Poen ili dva odlučivao je da li ćemo biti prvi ili drugi u gruipi. U nastavku, pokušaćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da idemo od utakmice do utakmice i odigramo najbolje što možemo", rekao je Terzić.

Srbija će nastaviti takmičenje na Svetskom prvenstvu u subotu kada će se sastati s Turskom, a zatim s Kinom, Rusijom i Južnom Korejom, najbolje plasiranim reprezentacijama iz Grupe D.

"Tursku dobro poznajemo. Mnogo toga se zasniva na jednoj igračici. Znamo odakle preti glavna opasnost i zato moramo da svedemo učinak ostalih igračica na minimum. Smatram da imamo lepe šanse protiv Turske, ako ponovimo dobru igru kao protiv Japana", rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, Kina je napravila neprijatno iznenadjenje na SP, jer u drugu fazu dolazi bez bodova.

"Kina je imala mnogo bolje rezultate prethodnih godina. Pokušaće da pronađe svoju šansu za viskok plasman u narednim mečevima. Mislim

da je to dobra reprezentacija. Igrali smo pre početka SP i vrlo teško je prognozirati rezultat", rekao je Terzić.

Selektor reprezentacije Srbije ocenio je da je Rusija veliki favorit.

"Rusiju niko ne može da pobedi ako odigra kako zna, što je i pokazala na ovom prvenstvu. Mnogo je jaka i ne možemo da računamo na dobar rezultat u tom meču, osim ako ne odigra slabo, a mi najbolje što možemo", rekao je Terzić.

On je naglasio da je Južna Koreja za razliku od Kine napravila prijatno iznenađenje na SP.

"Koreja je najprijatnije iznenadjenje za mene. Ranije smo je lako dobijali. Odbojkašice Koreje pobedile su Kinu i Tursku, izgubile samo od Rusije. Igraju mnogo bolje nego pre", rekao je Terzić.

Na pitanje koliko promena termina može da utiče na ishod utakmica, selektor Srbije je odgovorio: "Ne odgovara nam što igramo pre podne, jer nismo tada trenirali. Međutim, na Svetskom prvenstvu adrenalin mora da bude na visokom nivou, da ne razmišljaš u koliko sati igraš, već da pružaš najbolje partije, pa makar te budili u pet ujutro".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.