TRANSFERI (21. avgust): Milan krenuo po Džeksona, Benfika platila 10 miliona za Samarisa, jedino Zenit hoće da plati Guarina

Izvor: MozzartSport.com, 21.Avg.2014, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRANSFERI (21. avgust): Milan krenuo po Džeksona, Benfika platila 10 miliona za Samarisa, jedino Zenit hoće da plati Guarina

To je sve za danas od vesti sa fudbalske pijace. Vest dana naravno je da Mario Baloteli prelazi u Liverpul, a u Milanu bi mogao da ga zameni Džekson Martinez. Porto je praktično sve završio oko 10 miliona evra teškog transfera Vensana Abubakara iz Lorijana. Edu Vargas je i zvanično postao član KPR, a Benfika je za 10 miliona evra dovela Andreasa Samarisa iz Olimpijakosa. PSŽ je priznao da Adrijen Rabio napušta klub.

------------------------------------------------------------
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
23.01 - Aston Vila je saopštila da je i definitivno odustala od dovođenja Jona Arnea Risea koji je slobodan igrač.

22.46 - Da razjasnimo situaciju oko Šeika Tiotea. Vezistu Njukasla želi Arsenal i on želi kod Vengera. Ali, problem je što je moskovska Lokomotiva pristala da Svrakama plati neverovatnih 18 miliona evra za ovog vezistu, a to Venger sigurno neće platiti. Jasno je zašto Njukasl minira transfer u Arsenal. Vengerova rezervna opcija je Adrijen Rabio.

22.39 - Napolijev defanzivac Injasio Fidelef se preselio na pozajmicu u grčki Ergotelis.

22.24 - Zvuči pomalo čudno, ali Marka piše da se Atletiko Madrid interesuje za Gorana Pandeva koji je na izlaznim vratima Napolija.

22.09 - Jedan od najboljih igrača Metalista, Alehandro "Papu" Gomez je pobegao u domovinu Argentinu i ne želi da se vraća u Ukrajinu zbog rata. On će pokušati da raskine ugovor i pređe u San Lorenco.

21.52 - Fiorentina se raspituje za Dijega Kapela iz lisabonskog Sportinga koji bi mogao da bude višak posle dolaska Nanija.

21.39 - Suočen sa vrlo verovatnim odlaskom Džeksona Martineza, Porto traži zamene u napadu. Vensan Abubakar je skoro završen posao, ali Zmajevi hoće i Abela Ernadnesa iz Palerma.

21.26 - Pošto Manuel Almunija nije prošao lekarske preglede, Kaljari mora da traži neko drugo rešenje za poziciju golmana. Sada je na meti Zdenjeka Zemana poljski čuvar mreže Artur Boruc koji je postao višak u Sautemptonu posle dolaska Frejzera Forstera.

21.16 - Nema mnogo poamaka u pregovorima između Juventusa i Mančester Junajted oko Čičarita Ernandeza. Italijani hoće pozajmicu, Englezi traže 10 miliona evra odmah.

20.49 - Mančester Junajted je Filu Džonsu ponudio novi ugovor sa povećanom platom od 4,8 miliona evra po sezoni!

20.26 - ZVANIČNO: Eduardo Vargas je novi fudbaler Kvins Park Rendžersa! Čileanac je došao na jednogodišnju pozajmicu iz Napolija.

20.11 - Arsen Venger je potvrdio da Džoel Kembel ostaje u klubu i da će dobiti šansu. To bi verovatno moglo da ubrza odlazak Lukasa Podolskog u Galatasaraj.

19.57 - U toku je sastanak kojem prisustvuju čelnici zenita, Intera i Marselo Fereira koji je mendažer Fredija Guarina. Inter traže 12 miliona za Kolumbijca, Zenit će to verovatno platiti, ali u prošlosti je problem bio Guarin koji nije želeo u Rusiju. Ipak, svestan je da ostalih ponuda nema i izgleda da je prihvatio da se pridruži nekadašnjem treneru iz Porta, Andre Viljasu Boasu.

19.43 - Ako se kvalifikuje za Ligu šampiona (1:1 u Napulju u prvom meču), Atletik bilbao će svim silama krenuti po Asijera Iljaramendija iz Real Madrida. On bi bio veliko pojačanje za Baskijce, a u Realu mu se ne garantuje velika minutaža pored Ćabi Alonsa, Tonija Krosa i Luke Modrića.

19.24 - Benfika je dobila vrlo kvalitetno pojačanje! Olimpijakos je prihvatio ponudu tešku 10 miliona evra za vezistu Andreasa Samarisa i grčki reprezentativac je već krenuo put Lisabona gde će obaviti lekarske preglede i biti predstavljen kao pojačanje Orlova.

19.02 - Fiorentina je odustala od dovođenja brazilskog vezsite Fernanda iz Šahtjora pošto Ukrajinci traže 12 miliona evra.

18.46 - Benjamin Stambuli nije u uvršten na spisak Monpeljeovih igrača koji konkurišu za duel sa Mecom, što je još više podgrejalo glasine o transferu u Fiorentinu ili Svonsi.

18.32 - Očekuje se da Mančester Junajted obeleži kraj fudbalske pijace sa nekoliko mega transfera. Da ponovimo imena koja se dovode u kontekst sa Crvenim đavolima: Kvadrado, Di Marija, Blind, Vidal, Gurain i Benatija. A, evo šta kaže Pol Skols.

"Napad je u redu, ali ostale pozicije nisu. Igrači koja bih ja voleo da vidim u Junajtedu su: Ćabi Alonso, Varan, Humels, Di Marija i Kedira", rekao je Skols.

Videćemo koja će želja da mu se ispuni.

18.17 - Torino je svestan da gubi Alesija Ćerćija i traži zamenu za njega. Izbor je pao na Sebastijana Đovinka koji je višak u Juventusu. Torino je ovog leta već doveo Fabija Kvaljarelu iz redova gradskog rivala.

18.09 - Pošto nije uspeo da dovede Matea Muaskija iz Viljareala, Totenhem se okrenuo kupovini njegovog zemljaka Federika Facija iz Sevilje. Argentinski defanzivac ima otkupnu klauzulu u iznosu od 10 miliona evra, što je više nego pristupačna cena za Pevce iz Londona.

17.56 - Dinamo iz Moskve je sada najozbiljniji kandidat dovede argentinskog golmana Serhija Romera iz Sampdorije.

17.51 - Selta je od Benfike otkupila ugovor nekadašnje Barsine nade Nolita.

17.40 - Milan počinje da troši pare od prodaje Marija Balotelija i već je počeo pregovore sa Portom oko Džeksona Martineza. Porto privodi kraju transfer vensana Abubakara iz Lorijana (10 miliona obeštećenje, četiri godine ugovor) i spreman je da se odrekne Martineza. Prva ponuda Rosonera glasi: Pet miliona evra za jednogodišnju pozajmicu plus 22 miliona evra u slučaju otkupa ugovora na kraju sezone. Porto je ranije isticao da je otkrupna klauzula 30 miliona evra. Ako ne uspe sa Martinezom, Milan je već označio rezervne opcije. To su Karlos Baka iz Sevilje, Sejdu Dumbija iz CSKA; Čičarito rnandez iz Mančester Junajteda, Vilfrid Boni iz Svonsija i na kraju Alvaro Negredo iz Mančester Sitija. Negredo je pik trenera Inzagija, ali ne i Galijanijeva želja. Sve je izvesniji dolazak Alesija Ćerćija, a i Adrijen Rabio je u igri iako je blizu Arsenala.

17.28 - Mec dobija pojačanje iz Vest Hema. Modibo Maiga se seli na jednogodišnju pozajmicu, a otkupna klauzula će iznositi tri miliona evra.

17.19 - Nekada velika nada francuskog fudbala Floran Sinama Pongol je na putu za SAD. Njemu je istekao ugovor sa Rostovom i sutra će potpisati za ML ligaša Čikago.

17.11 - Iz Madrida stižu uverenja da je povratak Hosea Manuela Hurada iz Spartaka u Atletiko Madrid gotova stvar.

17.02 - Menadžer Sautemptona Ronald Kuman rekao je da nema nikakvih novosti vezanih za odlazak Morgan Šnajderlina.

"Odigrao je odličan meč sa Liverpulom i jako smo srećni što ga imamo u timu",
dodao je Kuman.

16.40 - Kad smo već kod Sevilje, redove osvajača Lige Evrope mogao bi da napusti i Facio, za kojeg je jako zainteresovan Totenhem. Klub iz Andaluzije traži 10.000.000 evra, a sada je pitanje da li će londonski Pevci pristati da plate pomenutu sumu novca.

16.37 - Levi bek kijevskog Dinama Benoa Tremolinas mogao bi da postane novi igrač Sevilje, čime bi zvanično zamenio Alberta Morena. Kako javlja Marka, načelni dogovor je postignut, cena tri miliona evra, Tremolinas potpisuje na tri godine. Čeka se zvanična potvrda.

16.31 - Fredi Guarin želi da napusti Inter i to do kraja prelaznog roka. A kako i ne bi, kada za njega ponude šalju Monako, Mančester junajted, Liverpul, Zenit i Totenhem, između ostalih... Prema pisanju italijanske Gazete, Nerazuri traže između 12 i 14 miliona evra. Malo, zar ne?

16.12 - Anderson bi mogao da napusti Mančester junajted i da se vrati za Porto i to za 8.000.000 evra. Portugalci su od Crvenih đavola dobili 30.000.000 za Brazilca 2007. godine.

16.00 - Štoper Brage Valas će preći na pozajmicu u Monako, a francuski klub će imati opciju da otkupi njegov ugovor.

15.50 - Trener Vest Bromič Albiona Alan Irvajn je priznao da klub želi da dovede grčkog napadača Jorgosa Samarasa.

15.46 - Helder Postiga trenira odvojeno od ostatka ekipe Valensije jer nije u planovima trenera Nuna Espirita Santa. Nije poznato gde će igrač nastaviti karijeru.

15.30 - Trener PSŽ-a Loran Blan je rekao da bi Adrijan Rabio mogao da napusti klub, mada on smatra da je za Francuza bolje da ostane u Parizu. Ipak, igračeva porodica ne misli tako.

15.24 - Blekburn je potvrdio da je Hal Siti poslao ponudu za danas već pomenutog napadača Džordana Rodesa.

15.00 - Karlo Anćeloti je objasnio i situaciju oko Samija Kedire.

14.49 - Vensan Abubakar je prilično tražen ovog leta, napadač je odbio Sporting, a izgleda da bi mogao da će preći u Porto i to za 10.000.000 evra.

14.42 - Marko Perović i Jovan Krneta su novi igrači Radničkog 1923. Opširnije OVDE.

14.25 - Odlaskom Marija Balotelija u Liverpul Milan će konačno imati novca za transfere, a biće veoma zanimljivo kako će Adrijano Galijani potrošiti 20.000.000 evra. Možda će Rosaneri konačno dovesti najveću želju ovog roka Alesija Ćerćija, a ponovo je i Džekson Martinez u igri.

14.07 - Napadač Fiorentine Munir El Hamdui će najverovatnije preći u Ligu 1, a za njega su najviše zainteresovani Gengan i Mec.

13.50 - Sautempton je odlučio da uzvrati udarac Totenhemu i da uputi ponudu za Androsa Taunsenda, ipak Pevci su spremni da prihvate ovaj transfer samo ako u njega bude uključen i Morgan Šnajderlin.

13.44 - Trener madridskog Reala Karlo Anćeloti otkrio je da je Anhel Di Marija tražio od kluba da ga pusti da ode.

"Di Marija je zatražio od kluba da ode i odbio da produži ugovor. Ali, ako do kraja prelaznog roka ne bude pronašao novu sredinu, ostaće ovde bez problema", rekao je Anćeloti, a prenosi Marka.

13.27 - Stiv Brus će pokušati da dovede i Danija Velbeka iz Mančester junajteda, Hal Siti ima šest ili sedam opcija za mesto špica.

13.03 - Izgleda da je sve gotovo i da je Mario Baloteli novi igrač Liverpula. Opširnije OVDE.

12.55 - Arsen Venger je demantovao priče da će Arsenal prodati nekog igrača u narednih deset dana, ali najavio nova pojačanja. Opširnije OVDE.

12.49 - Španski radio Kadena Kope tvrdi da će Anhel di Marija preći u Mančester junajted ako engleski klub Argentincu ponudi iste uslove koje je nudio PSŽ. Francuski klub je bio spreman da fudbaleru Reala da platu od 8.000.000 evra po sezoni.

12.31 - Trener Vest Hema Sem Olardajs je otkrio da Čekićari ne traže napadača, već pojačanje u odbrani i da gledaju širom Evrope kako bi našli zadovoljavajućeg igrača.

12.24 - Ovo ipak ne smemo da ignorišemo - Skaj Sport je preneo da se Mario Baloteli na današnjem treningu oprostio sa igračima Milana.

12.15 - Generalni direktor Juventusa uzepe Marota uveren je da će Arturo Vidal ostati u torinskom klubu, uprkos nastojanjima Mančester junajteda da ga dovede u svoje redove.

12.10 - Fernando Tores bi konačno mogao da napusti Stamford Bridž i to u prilično neočekivanom transferu u kojem bi Matija Destro stigao u London, a Španac otišao u Romu, naravno noseći kofer novca zato što mladi Italijan trenutno ima veću vrednost.

12.06 - Ako im propadne transfer Marija Balotelija Liverpul je spreman da ponudi čak 12.000.000 evra za jednogodišnju pozajmicu napadača Monaka Radamela Falkaa. Kolumbijac nije u najboljim odnosima sa upravom kluba zato što su u ovom roku pokazali nedostatak ambicija prodajom Hamesa Rodrigeza i slabom aktivnošću u prelaznom roku. Oko transfera Balotelija iz minuta u minut stižu oprečni izveštaji, neki mediji prenose da je transfer gotov, a neki da je Galijani ponovo demantovao ove tvrdnje.

11.54 - Čukarički je doveo još jedno pojačanje za poštovanje. Opširnije OVDE.

11.45 - Izgleda da je Mančester junajted doveo Markosa Roha kako bi igrao na poziciji štopera jer je francuski Lekip danas preneo vest kako je Marselj odbio ponudu Crvenih đavola za levog beka Bendžamina Mendija.

11.35 - Verdera iz Bremena je demantovao priče o ponudi teškoj 4.000.000 evra za Brajana Ruiza, ali su potvrdili da postoji interesovanje za igrača Fulama, mada se još ništa konkretno nije dogodilo.

11.20 - ZVANIČNO: Marselj je doveo vezistu Ponte Prete Alefa na jednogodišnju pozajmicu, a francuski klub može da otkupi 19-godišnjakov ugovor za 3.000.000 evra.

11.14 - Korijero delo Sport piše da je Roma odbila prvu ponudu Bajerna iz Minhena za Mehdija Benatiju koja je iznosila 18.000.000 evra.

11.05 - Ljudi bliski Polu Pogbi su francuskom Lekipu demantovali tvrdnje da je bilo priča sa Juventusom oko novog ugovora, i najavili da će ovih preostalih 10 dana biti vreli.

11.00 - Francuski mediji tvrde da je Marselj ponovo ponudio Andrea Ajua Njukaslu, a imajući u vidu kako su crno-beli slabi na igrače iz Lige 1, sve je moguće.

10.56 - Milan je promenio priču i potvrdio da pregovara sa Liverpulom oko transfera Marija Balotelija. Opširnije OVDE.

10.54 - Stiv Brus ima dve opcije za napad, on je priznao da se razmatra kupovina Lorijanovog 22-godišnjeg fudbalera Vensana Abubakara, a da je drugi pik špic Blekburna Džordan Rodes koji je procenjen na 15.000.000 evra.

10.50 - Kako je Petr Čeh očigledno drugi izbor za gol Čelsija Monako je spremio 12.000.000 evra za češkog golmana. Čuvar mreže bi od francuskog kluba dobio trogodišnji ugovor, a imao bi konkurenciju u vidu Stekenleburga i Subašića.

10.47 - Danas se u evropskim medijima najviše pominje Arsenal, a Tobdžije se dovode u vezu sa tri imena. Londonskom timu treba igrač u zadnjoj liniji, a veruje se da je izbor pao na Tobija Aldervirelda iz Atletiko Madrida. Što se tiče pozicije veziste izgleda da se Venger okrenuo domaćem tržištu te će pokušati da dovede Šeika Tiotea iz Njukasla, a opcija je i Klemon Šantom koga žele i Lion i Everton.

Ipak najbitnija vest je da su na Emirejtsu spremni da prodaju Lukaša Podolskog Galatasaraju, a da se za Nemca interesuju i Inter, Juventus i Milan. Turci su želeli i Džoela Kembela, ali Venger ne želi da se odrekne i mnogo mlađeg igrača.

Poštovani posetioci portala mozzartsport.com dobrodošli na još jedan dnevni blog posvećen dešavanja u letnjem prelaznom roku. Sve što se juče dešavalo na fudbalskoj pijaci možete pronaći OVDE, a sve informacije vezane za prelazni rok koji traje od prvog jula imate i na našem SPECIJALU.

(FOTO: Action Images)(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.