Šou u Los Anđelesu  Vizardsi lak plen Klipersa, Bertans sjajan

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šou u Los Anđelesu " Vizardsi lak plen Klipersa, Bertans sjajan

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Vašington Vizardse rezultatom 150:125 u noći između nedelje i ponedeljka.

Stejpls centar je NBA fanovima priredio pravu skorersku priredbu, Klipersi i Vizardsi su kombinovano ubacili 275 poena uz nekoliko sjajnih individualnih rola.

Na strani Klipersa sjajni su bili Kavaj Lenard sa 34 poena, Pol Džordž sa 31, a pratili su ih Montrez Herel sa 23 i Lu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vilijams sa poenom manje.

Što se tiče Vizardsa, japansko "čudo od deteta" Rui Haćimura postigao je 30 poena i bio najefikasniji u svom timu, Bredli Bil je upisao dabl-dabl učinak sa 23 poena i 11 asistencija, dok je nekadašnji as Partizana Davis Bertans ubacio 20 poena, a Ajzea Tomas 16.

Klipersi su sjajno otvorili susret, ubacili su 39 poena u prvoj četvrtini uz 57% šuta iz igre, Vašington je odgovorio sa 35 svojih poena i sjajno parirao brzom tempu koji je diktirala četa Doka Riversa.

Pol Džordž i Kavaj Lenard su kombinovano ubacili 23 poena u prvom kvartalu i prilično namučili Vizardse, a kada su se priključili Lu Vilijams i Montrez Herel sa klupe, bilo je jasno da će Bilu, Haćimuri, Bertansu i drugovima biti potrebno mnogo znoja i sreće da ostanu u igri.

Klipersi su bili opušteni, što je pomenuti trio iskoristio i rezultatski se vratio u igru, ali je Rivers pravovremeno reagovao tajm-autom i povratio kontrolu nad utakmicom. Nije bilo više problema i pobeda je upisana rezultatom 150:125.

Košarkaši Orlando Medžika nadigrali su Golden Stejt Voriorse rezultatom 100:96 u svom "Emvej Centru" u prijatnoj atmosferi. Golden Stejt se jako dobro držao tokom tri četvrtine, da bi Orlando krunisao trijumf zahvaljujući Eronu Gordonu i Evanu Furnijeu koji su bili najbolji kada je to bilo najpotrebnije.

Furnije je na tom susretu ubacio 32 poena i bio ubedljivo najefikasniji pojedinac, ali taj njegov koš preko Drejmonda Grina u finalnim momentima je najbolji potez na meču.

"Ovo je bila velika pobeda za nas. Sada imam više prostora da igram jer bilo nekih povreda, pa Stiv Kliford može češće da me ubaci u igru, a kada se to i dogodi ja se potrudim da napravim pravi potez", rekao je Furnijea.

Golden stejt je uprkos brojnim povredama igrao dobru košarku i zaostajao samo 6 poena pred ulazak u poslednji minut, da bi preko Burksa prišli na samo pola koša zaostatka, a onda je Evan Furnije rešio pitanje pobednika.

Pored pomenutog Furnijea, Terens Ros je imao 19 poena, Markel Fulc i Džonatan Ajzak po 14, dok je Ajzak uhvatio i 11 skokova. Što se tiče Voriorsa, Glen Robinson je imao 19, Erik Paskal 17, Alek Burks 15, Kaj Bouman 12, a po 11 poena postigli su Drejmond Grin i Vili Koli Stajn.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.