Šolc: Ne šaljemo tenkove Kijevu, to bi bilo jako opasno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2022, 20:05

Šolc: Ne šaljemo tenkove Kijevu, to bi bilo jako opasno

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da Nemačka nije voljna da pošalje tenkove u Ukrajinu, jer bi to mogao da predstavlja opasan korak i da dovede do dalje eskalacije konflikta.

"Ovo je veoma opasan rat", odgovorio je Šolc nakon pitanja novinara "Njujork tajmsa" da objasni zašto Berlin neće da šalje tenkove Ukrajini, iako Kijev uporno to traži.

On je dodao da Nemačka podržava Ukrajinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Radimo sve na način da ne dođe do eskalacije, u kojoj bi se sve pretvorilo u rat između Rusije i NATO, a to bi bila katastrofa", objasnio je Šolc, prenosi TAS S.

Ruska novinska agencija navodi da je prethodnih nedelja Nemačka bila pod oštrim kritikama Ukrajine i nekoliko NATO zemalja jer ne šalje Kijevu tenkove i borbena vozila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.