Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 14:59

Prepelič imao dvokorak za istoriju, slovenački san ugasila Batumova rampa

Neverovatna utakmica u Tokiju, Francuska ide na megdan četvorostrukom uzastopnom šampionu

Finale olimpijskih igara igraće Francuska i Sjedinjene Američke Države! Slovenački san je ugasila rampa Nikole Batuma koji je u poslednjim sekundama blokirao pokušaj Klemena Prepeliča da iz dvokoraka ispiše istoriju i odvede aktuelnog evropskog šampiona na prag trona - 90:89 (27:29, 15:15, 29:21, 19:24).

Odbrana Francuske uradila je sve da poslednji napad >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na utakmici ne rešava Luka Dončić koji je mnogo puta u karijeri dosad pogađao odlučujuće šuteve. Pošto je bio udvojen i praktično nateran da se oslobodi lopte, Dončić je poslao loptu ka Klemenu Prepeliču koji je imao dvokorak za istoriju. Ipak, koš za pobedu ostala je na vrhovima prstiju kapitena Nikole Batuma koji se pružio najviše što je mogao i sprečio dželata Srbije iz finala Evrobasketa 2017. da ponovo navuče herojski plašt i izrežira senzacionalni rasplet - prolaz u finale i sigurno srebro pred finale sa SAD! Imao je Prepelič petlju da pokuša ono što bi malo ko smeo u napadu za koji su potrebni čelični živci i sve je uradio kako je trebalo, samo se Batum ispostavio kao nepremostiva prepreka. Jer, nije mu to bila prva, već četvrta blokada na utakmici, ujedno i prelomna!

USKORO OPŠIRNIJE...

OLIMPIJSKE IGRE (košarkaši) - POLUFINALE

Četvrtak

SAD - Australija 97:78

/Durent 23 - Mils 15/

Francuska - Slovenija 90:89

/De Kolo 25 - Tobi 23/

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaši Francuske u neizvesnoj završnici pobedili Sloveniju za finale OI

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2021

Košarkaši Francuske plasirali su se danas u finale Olimpijskih igara u Tokiju pošto su pobedili Sloveniju sa 90:89 (27:29, 15:15, 29:21, 19:24).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.