Preković otputovala u Tokio po medalju

Izvor: B92, 29.Jul.2021, 19:01

Preković otputovala u Tokio po medalju

Karatistkinja Jovana Preković i njen trener Roksanda Atanasov, su letom preko Istanbula otputovale u Tokio na Olimpijske igre.

Preković će ostati zapisana kao prva Srpkinja iz karatea na OI, pošto će taj sport prvi put biti na OI.

Jovana na Olimpijske igre putuje kao aktuelna prvakinja Evrope u kategoriji do 61 kg.

"Srećna sam što sam obezbedila kartu za Olimpijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igre. Na čak 26 takmičenja smo učestvovali i skupljali bodove za Igre. Želela sam da iskoristim priliku i da se kvalifikujem. Osećala sam veliki pritisak, obzirom da ne znamo kada će karate opet biti deo Olimpijskih igara", izjavila je Jovana

Jovana je takođe iskoristila priliku i obratila se sportstima Srbije koji su do sada osvojili medalje u Tokiju.

"Čestitam svima koji su osvojili medalje za Srbiju i dodatno su me motivisali. Nadam se da ćemo osvojiti još medalja", izjavila je Jovana

Govorila je i Roksanda Atanasov.

"Karate zaista zaslužuje da bude na Olimpijskim igrama. Mi predstavljamo srpski karate, i velike šampione koji su bili tu pre nas i sa nestrpljenjem iščekujemo nastup u Tokiju", izjavila je Roksanda.

Jovana će takmičenje u Tokiju započeti 6. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovana Preković otputovala u Tokio

Izvor: N1 televizija, 29.Jul.2021

Srpska karatistkinja Jovana Preković i njen trener Roksanda Atanasov, u četvrtak su letom preko Istanbula otputovale u Tokio na Olimpijske igre.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.