Predsednik Putin: Rusija spremna za održavanje Olimpijade u Sočiju

Izvor: Vostok.rs, 06.Feb.2014, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Putin: Rusija spremna za održavanje Olimpijade u Sočiju

06.02.2014. -

Rusija je spremna za održavnje Olimpijade u Sočiju. Ovo je izjavio Vladimir Putin za vreme obilaska Olimpijskog sela. Šef države upoznao se sa uslovima odmora i treninga sportista i, poželevši im sreću, raspoložio rusku reprezentaciju za pobedu.

Nad Olimpijskim selom viori se ruska trobojka. To znači da su sportisti ruske reprezentacije doputovali u Soči. Na ceremoniji podizanja zastave prisustvovao je Vladimir Putin, gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Olimpijskog sela Jelena Isimbajeva i ministar sporta Vitalij Mutko. Šef države obratio se sportistima rečima podrške. Predsednik je izjavio da smatra rusku reprezentaciju perspektivnom i motivisao je učesnike takmičenja za pobedu u poštenoj borbi.

- Svi pogledi naših navijača, a ima ih na stotine hiljada, milioni, najpažljivije će pratiti svaki vaš nastup. Svi računamo i nadamo se u vas. Imamo mlad, vrlo perspektivan tim. I ne sumnjam da ćete učiniti sve za to da postignete pobedu. Najvažnija je poštena, otovrena, hrabra borba. I znam da ste na to sposobni. Postići ćete najbolje rezultate u svojoj sportskoj karijeri i veoma bih hteo da sami dobijete od ovog složenog, odgovornog rada zadovoljstvo, kako biste bili srećni rezultatima onog što uradite.

Predsednik je rekao sportistima da se izgradnja olimpijskih objekata vodila u složenim uslovima. Ali bez obzira na sve teškoće, Rusija je spremna za održavanje Zimskih Igara u Sočiju:

- To je najveća gradnja u svetu, praktično od nule. Na golom polju lakše je graditi, a u planinama vrlo složeno. Bili su podignuti od nule savremeni, visokotehnološki sportski objekti, napravljena su dva klastera za život sportista: ovde, u Imeretinskoj dolini, pored mora, i u planinama. To je sve učinjeno, Rusija je spremna za održavanje Igara.

Gradonačelnik Olimpijskog sela, poznata ruska sportistkinja u skoku sa motkom Jelena Ismibajeva je pokazala Vladimiru Putinu gde će se odmarati i trenirati učesnici Igara. Pojava Vladimira Putina u trpezariji je izazvala pravo oduševljenje sportista, oni su se slikali sa šefom ruske države. U trpezariji koja zadivljuje svojim razmerama šest je vidova kihinje, uključujući dijetalnu i vegetarijansku.

Za vreme ekskurzije po Olimpijskom selu ruskog predsednika pratio je volonter Ivan Rađko iz Volgograda. 17. januara za vreme susreta Vladimira Putina sa olimpijskim dobrovoljcima mladić je zamolio dozvolu da provede radni dan sa predsednikom.

Sve manje vremena ostaje do otvaranja zimskih Igara. U sredu u Soči je donet glavni simbol Olimpijade – baklja. Ona je prešla najdužu štafetu u istoriji olimpijskog pokreta: iza nje je 65 hiljada kilometara.

Ksenija Meljnikova,

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.