PREMIJER: Teško Benitezu, teško i Vengeru

Izvor: Mondo, 01.Dec.2012, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJER: Teško Benitezu, teško i Vengeru

Novi kiks Čelsija, novi kiks Rafalea Beniteza. Nije lako ni Arsenu Vengeru, zbog poraza Arsenala od Svonsija (0:2). Roberto Manćini još ne zna sa Evertonom...

Rafael Benitez je prvi trener Čelsija u eri Romana Abramoviča (od 2003. godine) koji nije uspeo da dobije prve tri utakmice u Premijer ligi!

Dva remija i danas poraz u londonskom derbiju protiv Vest Hema 1:3 dodatno je razljutio navijače Čelsija koji su ponovo isticali transparente "Rafa out" i slične. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Da, žele da vide leđa Špancu, a tek što je došao u klub posle otkaza Robertu di Mateu!

Vest Hem - Čelsi 3:1 (0:1). Golove za Vest Hem postigli su Kol u 63, Dijame u 83. i Maiga u 90. Za Čelsi Huan Mata u 13. minutu.

Čelsi ne zna za pobedu u poslednjih sedam utakmica u Premijer ligi, što je najlošiji niz "plavaca" u poslednjih 18 sezona!

Doveden je Rafael Benitez da razmrda ekipu, ali nije ni blizu tog cilja.

"Velika pobeda! Za svakog navijača Vest Hema ovo mora da bude fantastičan vikend", trijumfalno je izjavio Sem Alardajs.

Čelsi je bio bolji rival u prvom delu, uostalom tada je i postigao vodeći gol, (akcija Fernanda Toresa i Huana Mate), ali drugo poluvreme je potpuno pripalo ekipi sa Apton Parka i Beniutez bi trebalo da nađe odgovore na pitanje: "Šta je pošlo po lošem?".

Sve je pošlo loše po Čelsi od 63. minuta kada je Karlton Kol postigao izjednačujući gol, mada se mora primetiti da je napraviio očigledan faul nad Branislavom Ivanovićem. U poslednjih četiri-pet minuta prava agonija za "plavce", kada su Dijame i Modibo Maiga upotpunili još jedan loš dan na poslu za Rafaela Beniteza.

"Ujutru ćeš dobiti otkaz", skandirali su navijači Vest Hema španskom treneru, ali ta vest bi silno obradovala i njihove suparnike na tribinama, koji su u velikoj većini apsolutno protiv sadašnjeg trenera ekipe sa Stamford bridža.

"Mislim da je bio faul nad Ivanovićem kod izjednačujućeg gola, ali to ne treba da nam bude izgovor. Morali smo da realizujemo naše šanse u prvom poluvremenu i rešimo utakmicu. Moramo da radimo na otklanjanju grešaka, treba nam više samopouzdanja", rekao je Benitez.

Mančester siti i Roberto Manćini ne znaju sa Evertonom.

Od kad je Italijan preuzeo "građane" izgubio je četiri od pet utakmica sa timom Grejema Mojesa. Ni u subotu nije slavio - 1:1.

Maruan Felaini doveo je u 33. minutu "karamele", golom posle odbitka. Šampion Engleske izjednačio je u finišu prvog poluvremena, iz prestrogo dosuđenog jedanaesterca. Strelac prvog pogotka držao je Edina Džeka pri centaršutu iz kornera. Arbitar Li Probert pokazao je na belu tačku, iako nije morao. Precizan je bio Karlos Tevez.

Gosti su u finišu lako mogli da opet povedu, ali je Džo Hart spretno odbranio šut Nikice Jelavića iz slobodnog udarca. Mančester siti neće u najboljem raspoloženju dočekati veliki mančesterski derbi sledećeg vikenda, iako je još neporažen u prvenstvu.

Teško je Benitezu, neprijatno Manćiniju, a velike probleme ima i Arsen Venger. Njegov Arsenal poražen je od Svonsija (0:2) na svom terenu, prvi put od 1982. godine.

Igrač odluke bio je Španac Miču, postigao je prvi gol u 88. minutu, a drugi u nadoknadi vremena. Koliko je pobeda Svonsija zaslužena dokazuje i činjenica da su navijači Arsenala aplauzom ispratili gostujuće igrače u svlačionicu,

Uskoro opširnije...

REZULTATI 15. KOLA:

Vest Hem - Čelsi 3:1 (0:1)

/Kol 63', Dijame 83', Maiga 90' - Mata 13'/

Arsenal - Svonsi 0:2 (0:0)

Fulam - Totenhem 0:3 (0:0)

Liverpul - Sautempton 1:0 (1:0)

Mančester siti - Everton 1:1 (1:1)

Kvins Park - Aston Vila 1:1 (1:1)

Vest Bromvič - Stouk 0:1 (0:0)

Reding - Mančester junajted (18.30h)

(MONDO - foto: AP)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Rafa već pakuje kofere?

Izvor: Sportske.net, 01.Dec.2012

Menadžer Čelsija mogao bi da naspusti klub brže no što je došao u njega. Nakon dva remija i jednog poraza na tri meča Benitez je priznao da nije uveren kakva ga sudbina čeka.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.