PREMIJER LIGA: Klopov zlatni džoker UKROTIO Vukove, Liverpul se VRATIO na vrh tabele (VIDEO

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2021, 19:46

PREMIJER LIGA: Klopov zlatni džoker UKROTIO Vukove, Liverpul se VRATIO na vrh tabele (VIDEO

Rezervista doneo pobedu Redsima.

Izgledalo je da bi ovaj vikend mogao da bude koban po favorite u Premijer ligi. U uvodnom meču subotnjeg programa, šampion Evrope Čelsi poražen je u derbiju Londona od Vest Hema, dok je blizu slične sudbine bio i Liverpul na gostovanju Vulverhemptonu.

Tako nije mislio Divok Origi, zlatni džoker Jirgena Klopa, koji je na teren kročio umesto Hendersona u 68. minutu, a u četvrtom minutu sudijske nadoknade pogodio za veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trijumf Redsa na "Molineu" od 1:0 (0:0).

Sve je moglo da bude rešeno mnogo ranije. Što nije, krivac je Diogo Žota, Portugalac se protiv bivšeg kluba propisno obrukao, kada je posle sjajne finte i driblinga golmana Saa ostao usamljen pred mrežom.

Žoze Sa i Roman Sais su se usled slabe komunikacije spetljali posle dugog Hendersonovog dodavanja, napadač Liverpula je sve pomno pratio, oteo im loptu i u punom trku se uputio ka nezaštićenim golom. Na gol-liniji su ostali kapiten Vukova Koudi i Maks Kilman, jedan uz drugog, i umesto da ih pita gde da pošalje loptu, Žota je želeo da je zakuca u mrežu i pogodio je Konora Koudija. Ni krivog ni dužnog, ali sigurno najvećeg junaka što Vulvsi tada još nisu gubili.

I kada se činilo da će "uspavanka" na Molineu biti završena remijem, na scenu je stupio Origi.

Belgijanac je u 90+4. minutu odlično primio loptu, koju je sa boka uputio Mo Salah, primio je maestralno u šesnaestercu, okrenuo se i poslao iza leđa nemoćnog Saa.

Usledila je erupcija oduševljenja na klupi Liverpula i široki osmeh na licu Jirgena Klopa. Trijumf koji Redsima bar do meča Aston Vile i Mančester Sitija garantuje boravak na liderskoj poziciji Premijer lige.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.