Orlovi u Viljnusu priželjkuju sva tri boda u kvalifikacijama

Izvor: RTS, 14.Okt.2019, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" u Viljnusu priželjkuju sva tri boda u kvalifikacijama

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 igra u Viljnusu protiv Litvanije u okviru kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope. Tok meča i kretanje rezultata pratite na našem portalu.
Ekipa Ljubiše Tumbakovića u dobrom raspoloženju je krenula na put, pošto je savladala Paragvaj u pripremnoj utakmici.

Srbija je u Litvaniju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opputovala kao favorit u nadi da će zabeležiti četvrtu vezanu pobedu protiv ovog rivala. U poslednjih 13 meseci Srbija i Litvanija sastajali su se tri puta, Srbija je ostvarila sve tri pobede, u Viljnusu smo u Ligi nacija slavili 1:0, gol je postigao Dušan Tadić.
Naša selekcija je trenutno treća na tabeli grupe B i gotovo je izvesno da će za plasman na kontinentalni šampionat morati da se bori kroz baraž.
"Orlovi" posle pet utakmica Grupe B imaju sedam bodova, dok su Litvanci poslednji sa samo jednim bodom. Ukrajina je prva sa 16 poena iz šest mečeva, Portugalija je druga sa 11 posle pet utakmica, a Luksemburg četvrti sa četiri boda.  
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, pred meč kvalifikacija za EURO 2020 protiv Litvanije, rekao je da rival njemu dobro poznat.
"Gledao sam Litvaniju sad protiv Ukrajine i to je jedna pozitivnija dimenzija. Daleko disciplinovanija, borbenija ekipa, sa posebnom idejom. Kao da igrači polako sazrevaju. Bilo je promena, ali ne mnogo", rekao je Tumbaković na konferenciji za medije u Vilnjusu.
Tumbaković je upitan i da li očekuje čudo do kraja kvalifikacija da Srbija EP obezbedi pre baraža.
"Da bi se desilo čudo, prvo mora da zavisi od nas. Ako mi ne pobedimo, onda šta god da se desi, nije čudo. Zato idemo stepenik po stepenik, hajde da pobedimo, pa onda da vidimo čudo, a čuda se dešavaju", rekao je on.
Utakmica između Litvanije i Srbija igra se u od 20.45 u Vilnjusu. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstajić bez trunke sujete o Tumbinim "orlovima"!

Izvor: Sportske.net, 14.Okt.2019

Nekadašnji selektor pružio punu podršku svom nasledniku...Bivši selektor Srbije Mladen Krstajić istakao je u izjavi za Sportski žurnal da nema nikakvu dilemu oko pitanja pobednika meča u Viljnusu...Srpski nacionalni tim večeras od 20.45 gostuje u Litvaniji u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.