Omladinci dobili Farane za prolaz

Izvor: B92, 08.Okt.2009, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladinci dobili Farane za prolaz

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Farska Ostrva sa 2:0 i obezbedila plasman u poslednje rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U prvom susretu Srbija je deklasirala Belorusiju 5:0, a za trijumf nad Faranima najzaslužniji je bio dvostruki strelac Marko Šćepović (30. i 43. minut iz penala). Grci takođe imaju dve pobede, pa će zajedno sa Srbijom nastaviti kvalifikacije u martu sledeće godine.

Grčka je istim rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i Srbija savladala Farska Ostrva (2:0), dok su Beloruse Grci dobili sa 1:0. U poslednjem kolu, koje nema rezultatski značaj, sastaju se Srbija – Grčka i Belorusija – Farska Ostrva.

Mladi fudbaleri Srbije igrali su sa pola snage protiv Farana, ali ipak dovoljno da celim tokom utakmice imaju blagu prednost. Osim dva postignuta pogotka, srpski igrači propustili su bar još tri stopostotne prilike da zatresu protivničku mrežu.

Srpski selektor Aleksandar Stanojević bio je veoma zadovoljan igrom svog tima, posebno u prvom poluvremenu.

"Drago mi je da smo ispunili plan i plasirali se u drugi krug kvalifikacija već posle današnjeg susreta. Međutim, posebno me raduje je igra koju je prikazala cela ekipa. U drugom poluvremenu ritam je spušten iz namenskih razloga, nije bilo potrebe da dodajemo gas. Maksimalno spremni i zdravi dočekujemo sledeću utakmicu sa Grčkom"

Srbija: Dmitrović, Krneta, Rodić, Maksimović, Deak, Djoković (Stojiljković), Šćepović, (Miljković), Djuričić, Ignjovski (Brkić), Liščević, Brašanac.

Farska Ostrva: Getson, Davidsen, Jakobsen, Lokin, H. Hansen, Nilsen, B. Hansen (Kallso), Sorensen, Mortensen, Arge (Vagseg), Nolsoe (Jensen).

Tabela posle drugog kola:

Srbija 2 2 0 0 7:0 6

Grčka 2 2 0 0 3:0 6

F.Ostrva 2 0 0 2 0:4 0

Belorusija 2 0 0 2 0:6 0

Evropski šampionat održava se naredne godine u Francuskoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.