Oklahoma iznenadila Vašington

Izvor: RTS, 22.Jan.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oklahoma iznenadila Vašington

Oklahoma dobila dramatičnu završnicu na gostovanju u Vašingtonu. Ramos zahteva veću platu u Realu. Žervinjo suspendovan na dve utakmice zbog crvenog kartona. Pobeda Đokovića, porazi dublova.
10.00 - Ministarstvo omladine i sporta saopštilo je da je Plivački savez Srbije izuzet iz budžetskog finansiranja za naredne dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jer je pravosnažno osuđen od nadležnog suda zbog kršenja Zakona o sportu.
Zbog toga ovaj savez naredne dve godine ne može da dobija sredstva iz bilo kojih javnih prihoda jer je tako izričito propisano Zakonom o sportu (član 119 stav 6). Na tu sudsku presudu, Plivacki savez se nije ni žalio. To nije pitanje volje ministra ili izbora ministarstva, već poštovanja zakona koji izričito zabranjuje finansiranje saveza u slučaju kao što je ovaj. Zakon mora jednako da važi za sve i da se sprovodi. Ne sme biti nikakvih izuzetaka, navodi se u saopštenju MOS-a.
Ipak, MOS neće dozvoliti da sportisti trpe, kako se kaže, zbog lošeg i nezakonitog rada rukovodstva Saveza.
Ministarstvo u saradnji sa Olimpijskim komitetom i Sportskim savezom Srbije preuzima sve neophodne mere da se obezbede strdstva za te sportiste. Zamena je teza da je ministarstvo odgovorno za postojeći problem, jer je upravo suprotno. Sva odgovornost je na rukovodstvu Plivačkog saveza, što potvrđuje sudska presuda, zaključuje se u saopštenju MOS-a. 
08.30U nastavku NBA lige odigrano dvanaest utakmica. Košarkaši Oklahome posle produžetaka pobedili Vašington u gostima sa 105:103, dok je Golden Stjet sa 126:113 savladao Hjuston.

Šarlot je na svom parketu sa 78:76 pobedio Majami, Klivlend je trijumfovao protiv Jute sa 106:92, Njujork je slavio u gostima protiv Filadelfije sa 98:91, Atlanta je sa 110:91 bila bolja od Indijane, dok je Detroit sa 128:118 savladao Oralndo, Memfis je kod kuće pobedio Toronto sa 92:86, a Dalas je sa 98:75 bio bolji od Minesote.
08.00 - Stub odbrane Real Madrida, španski reprezentativac Serhio Ramos, odbio je prvu ponudu rukovodstva kluba za produženje ugovora.
Španski TV kanal Kvatro prenosi da jedan od ključnih igrača "kraljevskog kluba" zahteva veću godišnju platu i ne želi da bude manje plaćen od Ikera Kasiljasa (šest miliona evra godišnje) i Karima Benzeme (osam miliona).
Najveće godišnje zarade u Realu imaju Geret Bejl (11 miliona evra) i Kristijano Ronaldo (17 miliona).
07.00 - Fudbalski reprezentativac Obale Slonovače Žervinjo suspendovan je na dve utakmice zbog crvenog kartona na utakmici sa Gvinejom u Kupu afričkih nacija.
Žervinjo je u prvom kolu Grupe D bez lopte udario reprezentativca Gvineje Nabija Keitu, zbog čega je dobio direktan crveni karton. Obala Slonovače igrala je 1:1 sa Gvinejom, a u grupi su još Mali i Kamerun.
06.30 - Za samo 84 minuta najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Rusa Andreja Kuznjecova sa 6:0, 6:1, 6:4 i plasirao se u 3. kolo Otvorenog prvenstva Australije, koje se održava u Melburnu.
Protivnik Đokolviću u narednoj rundi prvog Gren slem turnira sezone biće pobednik duela Fernado Verdasko (Španija) - Go Soeda (Japan).
Viktor Troicki i njegov partner u dublu Rus Mihail Južnji poraženi su u prvom kolu u konkurenciji dublova od petih nosilaca Austrijanca Aleksandera Peje i Brazilca Bruna Soareša sa 0:2 u setovima 1:6, 4:6.
U ženskom dublu poraz je zabeležila i Bojana Jovanovski u paru sa Poljakinjom Katarinom Piter. One su u prvom kolu izgubile od mađarsko-francuskog para Timee Baboš i Kristine Mladenović sa 0:2 u setovima 1:6, 3:6.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.