Odbojkašice Srbije grabe ka Londonu, pala i Kuba

Izvor: Blic, 23.Maj.2012, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice Srbije grabe ka Londonu, pala i Kuba

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu na kvalifikacionom turniru za ovogodišnej Olimpijske igre, a pred aktuelnim šampionkama Evrope u Japanu je pala i Kuba - 3:0, po setovima 25:21, 25:23, 25:19.

Do drugog trijumfa u nizu izabranice selektora Zorana Terzića stigle su prilično dobrom igrom protiv raspoloženog rivala, napravivši možda i odlučujući korak ka Londonu.

Sa ovog turnira samo tri reprezentacije idu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Olimpijske igre, a ukoliko među njima bude i neka iz Azije, još jedna sa tog kontinenta će izboriti plasman na najveću svetsku smotru sporta. Posle ovog pobeda Srpkinje su na deobi druge pozicije sa Japanom, koji takođe ima devet poena ali tek treba da odigra svoj meč sa četvrtoplasiranom Tajlandom.

Ovoga puta naše odbojkašice su bile dobre u svim segmentima igre: Suzana Ćebić je kao libero briljirala u odbrani, kojoj su pomagali brojni blokovi, što oni koji koji su donosili direktne poene, što oni drugi koji su omogućavali šampionkama Evrope da organizuju napade. U njima je standarnom tandemu Ognjenović - Brakočević odlično pomogala Tijana Malešević, a kada bi se odbrana Kubanki skoncentrisala na njih, iz drugog plana su delovale Veslović i Veljković, pa je prednost naše nacionalne selekcije bila konstantna.

Tako su protekli i prvi i drugi set, u kome su srpske odbojkašice dozvolile suparnicama da se ozbiljno približe nakon zaostatka od šest poena, dok je u trećoj deonici neizvenost potrajala sve dok Srbija nije povela sa 13:10, posle čega kubanska reprezentacija ni u jednom trenutku nije uspela da pripreti, forsirajući uglavnom igru na srednje blokere.

Naredni suparnik naše reprezentacije biće vodeće Ruskinje, a taj meč na programu je u petak od šest časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu.

Ženska odbojka, kvalifikacije za OI - 4. kolo

Peru - Rusija 0:3 (17:25, 16:25, 9:25)

Kineski Tajpeh - Tajland 0:3 (16: 25, 18: 25, 20:25)

Srbija - Kuba 3:0 (25:21, 25:23, 25:19)

Japan - Koreja od 11 časova

Tabela: Rusija 12 bodova, Japan 9, Srbija 9, Tajland 6, Koreja 3, Kuba 3, Peru 3, Kineski Tajpeh 0

Povezane vesti: Terzić: Slabi smo u završnici seta, nedostajale su nam povređene igračice Terzić: Nadam se da ćemo iskoristiti šansu u Japanu Novi poraz naših odbojkašica, umesto iz Ankare u London mogu samo iz Tokija Terzić: Period kukavičke igre koštao nas pobede Šokantan poraz odbojkašica Srbije: posle sedam meč lopti izgubile od Holandije
Pogledaj vesti o: Japan,   Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODBOJKA: Srpkinje koračaju ka Londonu

Izvor: Mondo, 23.Maj.2012

Odbojkašice Srbije pobedile Kubu u tri seta (25:21, 25:23, 25:19) i osvojile vredne bodove u borbi za plasman na Olimpijske igre.

Nastavak na Mondo...

Odbojkašice ušle u ritam - pala i Kuba

Izvor: Sportske.net, 23.Maj.2012

Izabranice Zorana Terzića uspele su da zabeleže i treću pobedu na kvalifikacionom turniru za OI. Srbija je ovog prepodneva bila bolja od Kube čime je uvećala šanse da obezbedi neko od prva tri mesta koja vode u London.

Nastavak na Sportske.net...

Važna pobeda Srbije

Izvor: Danas, 23.Maj.2012

Na poslednjem kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Londonu ove godine, odbojkašice Srbije ostvarile su pobedu u četvrtom kolu nad Kubom sa 3:0 (25:21, 25:23, 25:19) nakon samo 68 minuta igre i tako napravile značajan korak ka plasmanu na OI. Evropske prvakinje dokazale su ovom pobedom, i ubedljivim...

Nastavak na Danas...

Kvalifikacije za OI - Japan prvi rival ''Orlovima''

Izvor: Sportske.net, 23.Maj.2012

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije startovaće 1. juna na poslednjem kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Londonu, a prvi rival biće im domaća selekcija Japana.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.