Narodu dosadila tiki-taka: Bez Mesija u timu godine

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Jan.2014, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodu dosadila tiki-taka: Bez Mesija u timu godine

Posle skoro dva meseca ankete, UEFA je podvukla crtu i objavila Tim godine 2013. Senzacionalan, rekli bismo.
(FOTO: FK Barselona)



Među jedanaest najboljih igrača 2013. u izboru posetilaca sajta UEFA nema nijednog fudbalera Barselone. Lionel Mesi, nije dobio dovoljno glasova da bi ušao u idealnu ekipu.
U konkurenciji napadača ostao je iza Portugalca Kristijana Ronalda i Šveđanina Zlatana Ibrahimovića.
U drugom planu takođe su ostali i Andres Inijesta i Ćavi, kandidovani za poziciju u sredini terena, a među najboljima nema mesta ni za štopera Pikea.
Ovakav ishod može da začudi, ali navodi na zaključak da je narodu dosadila tika-taka i da želi da gleda drugačiji fudbal.
Zato Mesiju, Inijesti, Ćaviju i Pikeu nije pomoglo ni 632.133 glasova onih koji su se u anketi UEFA izjasnili kao navijači Barselone.
Nadglasali su ih, ipak, navijači Reala (800.452) i Bajerna (624.126), koji su u idealan tim „ugurali“ Nojera, Alabu, Riberija, Ramosa i Ronalda.
UEFA tim godine birali su posetioci sajta evropske kuće fudbala. Glasalo je 6.310.237 navijača. Zanimljivo je da je tako veliki broj glasača odlučio da u idealnom timu UEFA ima mesta za samo jednog igrača van Evrope. Poverenje je dobio Brazilac Tijago Silva.

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I UEFA izabrala najbolji tim 2013, nema Mesija! Da li je ovo bio najmerodavniji izbor?

Izvor: MozzartSport.com, 15.Jan.2014

Evropska fudbalska unija (UEFA) proglasila je idealni tim 2013. godine u kojem nije bilo mesta za napadaca Barselone Argentinca Lionela Mesija. Zanimljivo je da u ekipi godine UEFA, u koju su izabrani Portugalac Kristijano Ronaldo i Šveđanin Zlatan Ibrahimović, nema ni jednog igrača katalonskog tima....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.