Murinjo: Sada mi je mnogo teže

Izvor: B92, 05.Okt.2013, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo: Sada mi je mnogo teže

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da sada ima teži posao da 'plavce' učini pobedničkim timom nego što je slučaj bio kada je prethodni put vodio taj klub.

Portugalski stručnjak je ovog leta preuzeo londonski klub, a prethodno je na klupi Čelsija bio od 2004. do 2007. godine i za to vreme je osvojio dve titule u Premijer ligi.

Ipak, Čelsi je u prethodne dve sezone osvojio Ligu šampiona i Ligu Evrope, a Murinjo ističe da da su ti trofeji samo prikrili pukotine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u jednom mentalno nestabilnom timu. Po Murinjovim rečima tome u prilog idu činjenice da su ’plavci’ pre dve sezone bili tek šesti u Premijer ligi, 25 bodova iza Mančester Sitija, a treći prošle godine, sa 14 bodova zaostatka u odnosu na Mančester Junajted.

Ako pogledate koja mesta je Čelsi osvajao u Premijer ligi prethodnih sezona i razlike u bodovima u odnosu na šampione, jasno je da čak ni neki magični klik, koji ja nemam, ne može da nadoknadi 20 bodova. Za klub kakav je Čelsi nije dobro da ima 15, 20 bodova zaostatka. Potrebno nam je da pobedimo sedam mečeva sa 1:0, a ne jedan sa 7:0 i izgubimo ostalih šest ili ostanemo bez velikog broja bodova“, rekao je Murinjo, „Moramo da izgradimo pobednički mentalitet, a to je mnogo teže. Kada sam prethodni put vodio Čelsi imao sam tim igrača koji su u tom trenutku bili u najboljoj formi u svojim karijerama. Potreban mi je bio samo klik da bih ih naterao da veruju. U ovom trenutku, u pogledu stvaranja tima, zadatak mi je drugačiji i mnogo teži“.

Čelsi je od Murinjovog odlaska samo jednom osvojio titulu u Premijer ligi, u sezoni 2009/10 kada je ’plavce’ vodio Karlo Ančeloti. Italijanski stručnjak je klub napustio naredne sezone koju je klub završio na drugom mestu, sa devet bodova manje od Mančester Junajteda.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Murinjo: Sada mi je mnogo teže

Izvor: B92, 05.Okt.2013

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da sada ima teži posao da 'plavce' učini pobedničkim timom nego što je slučaj bio kada je prethodni put vodio taj klub...Portugalski stručnjak je ovog leta preuzeo londonski klub, a prethodno je na klupi Čelsija bio od 2004. do 2007. godine i za to vreme...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.