Miljković: Olimpijada je cilj, borićemo se do zadnjeg atoma snage

Izvor: Blic, 15.Nov.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miljković: Olimpijada je cilj, borićemo se do zadnjeg atoma snage

Na konferenciji za štampu odbojkaši Srbije Ivan Miljković, Dragan Stanković, Vlada Petković i trener reprezentacije Igor Kolaković stavili su do znanja naciji da će se uprkos lošoj organizaciji i jakoj konkurenciji na Svetskom kupu u Japanu, dati sve od sebe kako bi se plasirali na Olimpijske igre.

"U najavi je jako težak turnir, moramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << proći jednu mentalnu golgotu i jedan težak put. Igramo sa protivnicima koji imaju iste želje kao mi, a to je plasman na OI", rekao je Kolaković.

Ivan Miljković se požalio na organizaciju ali se nada da će naša reprezentacija pokazati šta zna u ključnim trenucima.

"Način organizacije je katastrofalan i nije veliko iznenađenje što je ženska reprezentacija Srbije loše prošla. Tu su 11 utakmica u 15 dana, tempo je prebrz i to je sam pokazatelj šta nas tamo čeka. Biće puno napora, možda i povreda, tako da ko preživi biće heroj. Mislim da je trenutno nezahvalno pričati o protivnicima, ekipa koja bude imala dužu klupu i više igrača na raspolaganju biće svakako u prednosti. Svaka tri boda znače, ovde ćemo videti koliko zaslužujemo put na OI", izjavio je Miljković.

Srednji bloker Stanković istakao je da su sve reprezentacije, uključujući i našu, došle u Japan kako bi se pokazale u što boljem svetlu.

"Znamo sa čime treba da se nosimo, svi dolaze da obezbede OI kako bi imali više vremena za pripremu za to veliko takmičenje. Mi želimo da pružimo dobru igru i damo sve od sebe. Ako ne prođemo sada imamo još šansi da se borimo, hoću da kažem, neće biti smak sveta", rekao je jedan od glavnih stubova u našem bloku.

Kolaković je takođe rekao da zdravstveno stanje u timu nje baš najbolje ali se nada da će ubrzo biti svi spremni da odigraju u punoj snazi i pravom ritmu.

"Situacija od prošlog puta je bolja ali ne i najbolja. Miloš Terzić je počeo da trenira, to je dobro, al će mu trebati malo više vremena za oporavak, Nikola Kovačević je imao neugodnu povredu leđa i samo šest punih treninga, po pitanju njega veliki sam optimista za oporavak. I zadnji na listi povređenih je Aleksandar Atanasijević koji je imao povredu ramena i treba da se za koji dan vrati redovnom trenažnom procesu",rekao je trener Srbije.

Turnir u Japanu počinje 20. novembra a naša reprezentacija će u sredu poleteti ka azijskom kontinentu.

Povezane vesti: Miljković: Žao mi je što smo Srbiju bacili u trošak Kolaković: Bili smo istrajni i kad nije išlo Miljković: Šesto mesto je naš realan plasman na EP Odbojkaši: Cilj je plasman na završni turnir Svetske lige Miljković ne igra za Srbiju u Svetskoj ligi
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.