Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2021, 04:53

Maja Ognjenović pred žreb poručila: Želimo jakog protivnika u četvrtfinalu

Odbojkašice Srbije će danas kada se završe sve utakmice grupne faze saznati rivala u prvom eliminacionom okršaju

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Odbojkašice su svoj deo posla u grupnoj fazi odradile, pobedile su u poslednjem meču selekciju Južne Koreje, pa im sada preostaje da dočekaju protivnika koji će im izaći na megdan u četvtfinalu. Naše devojke će sa skorom 4-1 zauzeti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << drugo mesto u grupi A, pa će u prvom eliminacionom meču za rivala imati selekciju koja u drugoj grupi zauzme drugo ili treće mesto.

Pravila su takva da će se u četvrtfinalu sastati prvi i četvrti, a da će ekipe koje budu na drugoj i trećoj poziciji biti žrebane. Poznato je da će među osam iz grupe B proći Italija, Rusija, Amerika i Turska, ali se trenutno apsolutno ne zna ko će otići dalje sa koje pozicije. Kad se odigraju današnji mečevi znaće se redosled, a onda će biti održan žreb.

U onoj grupi je situacija takva da svašta može da bude. Četiri ekipe se znaju koje idu u četvrtfinale. Ali, Italija koja je trenutno prva može da bude četvrta posle ovog dana. Nemam prestavu ko će biti drugi i treći, odnosno ko će na žrebanju moći da nam zapadne kao protivnik. Videćemo... Ne znamo ni kada ćemo igrati, utakmice počinju od devet ujutru. Valjda nećemo igrati u tom terminu“, prokomentarisao je posle trijumfa protiv Južne Koreje selektor Zoran Terzić. „Danas je bilo više nego u redu, nije bilo primetno da su igračice pospane, da im se ne igra, daleko od toga. Bile su motivisane, vedre... Generalno, za odbojku je teško da se igra u jutarnjem terminu. Ajde da je u devet sati trening, pa i nekako. Ali, u devet sati kad je utakmica mi ustajemo u šest i 15, pola sedam da bismo krenuli na meč. Malo je prerano za ovaj tip sporta, ajde kad ideš na mali fudbal rekreativno, onda i može“.

Veoma oštar je bio šef našeg stručnog štaba posle poraza od Brazila u prethodnom kolu.

„Izgleda da nam je bila potreba ona utakmica prekjuče i poraz da se malo opasuljimo i dođemo sebi. Danas je sve to izgledalo mnogo bolje. Ne gledam ja nikad rezultat u tom smislu kakav je protivnik, nego način na koji smo igrali. Danas smo prvi put na turniru servirali onako kako umemo. Igrali smo odbranu mnogo bolje nego inače. Napadački dovoljno dobro za jutarnju utakmicu u devet sati. Ali, generalno bolje nego na prethodnim utakmicama, to nam daje razlog za zadovoljstvo. Videćemo koga ćemo i kada izvući u četvrtfinalu i koliko će nam ovakva igra, ili bolja, biti dovoljna da prođemo dalje“, podvukao je Zoran Terzić.

Protiv Južne Koreje je Maja Ognjenović uspela odlično da razigra ceo tim. Napad se nije svodio samo na Tijanu Bošković, već su Srpkinje bile opasne sa svih strana mreže. Ova pobeda je vratila Srbiju na pobednički kolosek posle neuspeha protiv Brazilki.

Važno je mnogo da smo se podigli. Opet je sreća što smo igrali protiv Koreje. Da je neki bio ozbiljniji protivnik, ne znam. Koreja je pravi protivnik za vraćanje samopouzdanja. Od početka je išlo lako, vratile smo energiju koju smo imale na početku turnira. Sada samo da je zadržimo i nastavimo u utakmici koja je najvažnija“, naglasila je kapiten Maja Ognjenović, koja je meč završila sa sedam poena na svom kontu.

Prokomentarisala je i rani termin koji je danas bio namenjen Srbiji.

Malo smo bili u panici, jer ovaj termin nije popularan ni za trening, kamoli za igranje utakmice. Ali, ako je trebalo da bude jedna, neka bude ova. Imali smo trening dan pre u pola deset. Ustali smo ranije kako bi ceo taj dan bio imitacija onog kada je utakmica. Nije bilo toliko loše. I na prethodnim Igrama se dešavalo... Nije mi to baš jasno. U Riju se putovalo do sale sat vremena a termin je bio u devet. Ova sala sada zvrji prazna ceo dan, a mi smo ujutru. Na neki način sportisti su ugroženi, jer nijedna liga na svetu ne igra tako rano. Ako pričamo o četvrtfinalu, to je već nokaut faza i ako se niste lepo probudili i nije vaš dan – nije to to. Sa druge strane, čemu utakmice u 21,30? Ceo dan čekate da igrate. Znam da su košarkašice imale trening na dan utakmice u dva popodne, a u devet meč. Ali, kako je za sve, tako je i za nas. Trudimo se svi da ne pridajemo tome toliki značaj“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Četvrtfinali mečevi su na programu u sredu. Termini su 9.00, 13.00, 17.00 i 21.30. Protivnik i tačno vreme igranja se čekaju...

Želim jakog protivnika. Igrate Olimpijske igre i kao: ”Kad bi mogao Japan ili Dominikanska Republika...” Ne! Onda stvarno nema nikakvog smisla. Volela bih najjače protivnike jer je to prava utakmica, a i mi treba da vidimo gde smo i šta smo. Ovo kroz grupu je bilo malo laganije“, zaključila je Maja.

Jedini poraz u grupi koji je Srbije doživela od Brazila prodrmao je naše igračice pred najvažnije borbe.

Da ne kažem da je bio dobar šamar u pravo vreme, ali je bio lekcija posle koje smo protiv Koreje uspele da se vratimo u pravi ritam. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolje i da ćemo pokazati našu najbolju igru u četvrtfinalu, jer nam je to najbitnija utakmica na Olimpijskim igrama“, rekla je srednji bloker Milena Rašić. „Energija na terenu je bila mnogo bolja nego protiv Brazila, osećale smo se dobro, možda nam ovaj jutarnji termin prija. Sad imamo dovoljno vremena da se pripremimo za naredni susret. Pričale smo posle poraza od Brazila i došle smo do zaključka da to nije bila energija koju mi inače imamo, da nas nijedan element nije služio i da nam Brazilke nisu u nekom trenutku dale da se vratimo“.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.