Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2023, 14:29

MOK: Učešće ruskih i beloruskih sportista funkcioniše uprkos ratu u Ukrajini

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah izjavio je danas da ruski i beloruski sportisti treba da se vrate na takmičenja kao neutralni, navodeći da njihovo učešće "funkcioniše" uprkos ratu u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povratak ruskih i bjeloruskih sportista na takmičenja moguć, ali pod neutralnom zastavom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Mar.2023

Rukovodstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) je preopručilo povratak ruskih i bjeloruskih sportista takmičenjima kao pojedinaca, pod neutralnom zastavom koja nema veze sa oružanim snagama. Predsjednik MOK-a, Tomas Bach (Thomas Bach) je u utorak, 28. marta rekao da MOK međunarodnim savezima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ukrajina zadovoljna odlaganjem odluke MOK-a

Izvor: Danas, 28.Mar.2023

Ukrajinski ministar sporta Vadim Gucajt izjavio je danas da je zadovoljan "odlaganjem" odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) o mogućem učešću ruskih i beloruskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, pošto je međunarodno telo danas izbeglo da odluči o tom pitanju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.