Izvor: RTS, 14.Maj.2022, 21:16

Liverpul savladao Čelzi i osvojio FA kup u penal seriji

Liverpul je osvajač FA kupa posle žestokog nadigravanja sa Čelzijem kojeg su uspeli da savladaju tek u penal seriji sa 11:10 posle igre bez golova u meču i tokom produžetaka. Iako bez golova, nadmetanjnje je bilo žestoko, a čak trojica igrača osvajača kupa su napustili igru zbog povrede.
Liverpul je nastavio da niže uspehe i došao do troveja FA kupa posle 16 godina čekanja zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grčkom internacionalcu Kostasu Cimikasu koji je u sedmoj seriji penal serije postigao odlučujući pogodak.

Cimikas je time materijalizovao prethodnu intervenciju Alisona koji je zaustavio šut Mejsona Maunta i doneo prvu veliku šansu svom timu za trijumf.
Slavlje na Emfildu je donekle u senci činjenice da su se tokom žestoke igre bez golova povredila čak trojica standardnih prvotimaca, pa je Jirgen Klop morao pribeći neplaniranim izmenama.
Povrede zbog kojih su prinudno morali napolje pretrpeli su Mohamed Salah, Virdžil van Dajk i Endi Robertson i veliko je pitanje da li će propustiti finale Lige šampiona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.