Izvor: RTS, 20.Jan.2022, 23:35

Liverpul preko Arsenala do finala Liga kupa sa Čelsijem

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Liga kupa pobedom nad Arsenalom u revanšu (2:0). Liverpul je nakon remija bez golova na svom terenu, trijumfovao u Londonu i obezbedio finale na "Vembliju" protiv Čelsija.
"Crveni", koji su u ovom susretu nosili žute dresove, nisu blistali na "Emiratima", ali su imali sreće da postignu gol i zahvaljujući Diogu Žotu došli do borbe za trofej.

Duel je počeo velikom šansom za Arsenal, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Aleksandr Lakazet pogodio prečku iz slobodnjaka, a ekipa Mikela Artete nije uspela da konkretizuje nešto bolju igru na startu.
Posle mirnijeg perioda, gosti su stigli do prednosti iz prve prave šanse – Žota je dobio loptu na levom boku, oslobodio se nekoliko čuvara i ona uz mnogo sreće smestio loptu u mrežu.
Taj pogodak kao da je presekao "tobdžije" koji do kraja poluvremena nisu uspeli da organizuju ozbiljniji napad, a i u nastavku je od njih bilo premalo.
U nastavku je tim Jirgena Klopa čekao svoju priliku i sačekao je u 77. minutu, kada je ponovo Žota bio precizan.
Portugalac je potvrdio da obožava da igra protiv Arsenala, postigao je sedmi gol u 10. utakmici sa ovim rivalom, a interesantno je da mu je kod oba pogotka asistent bio Trent Aleksander-Arnold.
Klub sa "Enfilda" je sačuvala prednost i plasirala se u 13. finale Liga kupa u istoriji, a do kraja je rezervista Tomas Parti zaradio isključenje zbog dva žuta kartona.
Finale između Liverpula i Čelsija na programu je 27. aprila na "Vembliju".
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žota odveo Liverpul u finale Liga kupa

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2022

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Liga kupa Engleske, gde ih već čeka Čelsi.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.