Lajpcig bolji od Totenhema u Londonu, Nagelsmanu runda protiv Morinja

Izvor: RTS, 19.Feb.2020, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajpcig bolji od Totenhema u Londonu, Nagelsmanu runda protiv Morinja

Fudbaleri Lajpciga savladali su ekipu Totenhema sa 1:0 na gostovanju u Londonu u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Jedini strelac bio je Verner, a revanš je na programu 10. marta.
Lajpcig je upisao istorijsku pobedu nad Totenhemom, pošto je u Londonu nadigrao domaću ekipu.

Jedini gol na meču postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je najbolji strelac nemačke ekipe Timo Verner u 58. minutu.
Prvo poluvreme proteklo je potpuno u znaku Lajpciga i pravo je čudo da Red Bul nije postigao gol.
Gosti iz Nemačke zabeležili su čak 13 udaraca ka golu "petlova", ali je nedostajalo sreće i koncentracije u završnici. Odličan je bio i Loris, koji je redom zaustavljao udarce Vernera, Šika i Nkunkua.
Totenhem je takođe imao svoje prilike, ali one nisu bile toliko izgledne koliko Lajpcigove.
Tim iz Londona obećavajuće je otvorio drugo poluvreme, najboljom prilikom na meču, kada je šut Moure odbranio golman Gulaši.
Ipak, Lajpcig nije odustajao od svoje igre i bilo je pitanje kada će nemački tim postići gol.
To se desilo u 58. minutu. Ben Dejvis je faulirao Lajmera u svom šesnaestercu, a kada već to nije uspeo iz igre, Timo Verner savladao je Lorisa sa bele tačke.
Gosti su u nastavku pokušali da smire tempo meča, drže loptu u nogama i maksimalno otežaju Totenhemu da dođe do izjednačenja.
Tim Žozea Morinja najbliži golu bio je u 72. minutu, kada je Lo Selso pogodio stativu iz slobodnog udarca, nakon što je Gulaši sjajno intervenisao. 
Totenhem ima za čim za žali, jer su u drugom delu meča bili bolji tim i propustili nekoliko šansi za postizanjem gola. Pored stative Lo Selsa, u izglednoj situaciji u dva navrata našao se Moura, ali promene rezultata nije bilo.
Lajpcig će u Nemačku odneti pobedu od jednog gola, a revanš je na programu 10. marta, na "Red Bul areni".
U drugom večerašnjem susretu, Atalanta je savladala Valensiju sa 4:1.
Pogledaj vesti o: London,   Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagelsman nadigrao Murinja, Lajpcig bolji od vicešampiona Evrope! (video)

Izvor: Sportske.net, 20.Feb.2020, 00:04

Julijan Nagelsman položio maturu!..Fudbaleri Lajpciga pobedili su u gostima ekipu Totenhema rezultatom 1:0 (0:0) i imaju veliku prednost u dvomeču osmine finala Lige šampiona...Lajpcig je došao u London i ponašao se kao pravi evropski velikan koji ima ogromno iskustvo u Ligi šampiona. Julijan Nagelsman...

Nastavak na Sportske.net...

Zašto je Lajpcig imao različite dresove protiv Totenhema?

Izvor: B92, 20.Feb.2020

Fudbaleri Lajpciga napravili su veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona, posle pobede nad Totenhemom u Londonu rezultatom 1:0...Izabranici Julijana Nagelsmana su apsolutno zasluženo savladali pevce, a pored njihove dobre igre, fudbalska javnost komentarisala je još jedan detalj...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.