LŠ  (GRUPE E i G): Barsa nadigrala neubedljivi Juve, minimalac Sevilje! (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Okt.2020, 00:01

LŠ (GRUPE E i G): Barsa nadigrala neubedljivi Juve, minimalac Sevilje! (video)

Katalonci odigrali najbolji meč ove sezone.

Barselona je i više nego zasluženo pobedila Juventus, utisak je da su Katalonci lagano mogli da pobede i ubedljivije, iako je Staroj dami poništeno čak tri gola zbog opravdanih ofsajd pozicija.

Grupa G

Juventus - Barselona 0:2 (0:1)

Ferencvaroš - Dinamo Kijev 2:2 (0:2)


Derbi drugog kola odigran je u Torin, gde je Barselona pobedila Juventus rezultatom 2:0.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Vodeći pogodak postigao je Dembele u 14. minutu, a Juventus je još i dobro prošao kada se pogleda koliko su Katalonci propustili šansi večeras. Konačnih 2:0 postavio je Lionel Mesi iz penala u 90. minutu.

Meč je definitivno obeležio baksuzni Alvaro Morata. Španac je postigao tri gola Barseloni, ali su mu sva tri poništena zbog ofsajd pozicije!

Nakon što su mu u prvom delu poništeni iz jasnijih ofsajda u 15. i 30. minutu, u 55. je bio na korak od gola, ali i u ofsajdu!

Opet je asistent bio Kudrado, Morata je samo skrenuo u mrežu, ali je VAR signalizirao, Španac je za nekoliko centimetara bio najbliži golu.

Barselona je bila daleko bolji rival u prvom poluvremenu i Juventus je mogao da bude srećan što je bilo samo 0:1. Katalonci su odmah na početku imali dve šanse, Pjanić je testirao Ščesnija sa distance, u nastavku akcije Grizman je umalo polomio stativu.

Katalonci su poveli u 14. minutu, Mesi je sjajno uvideo i promenio stranu dugom loptom, Dembele je imao dovoljno prostora, zalomio je rivala raspalio po lopti, a ona je usput do gola zakačila Bonućija i završila u rašljama.

Ubrzo je Juve uzvratio, Morata je dao gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajd pozicije. Španac je potom postigao još jedan lep pogodak, ali je ponovo bio za korak u ofsajdu, još jedan pogodak je opravdano poništen.

Barsa je do poluvremena imala još dve odlične šanse, Grizman je petom maestralno ostavio Mesiju, koji iz svoje pozicije polulevo šutira pored gola. Potom je Mesi povukao kontru, u pravom trenutku dodao Dembeleu koji je preterao u driblinzima, potom je otvoren šut imao Grizman, ali je i on doneo lošu odluku u situaciji koja je morala da bude gol.

Iako je i Ronald Arauho morao da napusti teren zbog povrede, zamenio ga je Buskets, De Jong ostao jedino kao prinudno rešenje za štopera, Juventus je to loše koristio.

Barsa je bila i dalje ta koja je diktirala utakmicu, šanse su se ređale, Mesi, Pedri, Dembele, pa opet Mesi i Grizman, nestvarno je bilo da je u 75. minutu i dalje bilo samo 0:1.

Pet minuta pre kraja, Demiral je zaradio drugi žuti karton, pošto se zaleteo i nepotrebno faulirao Pjanića.

U 90. minutu, Bernardeski je nepotrebno napravio penal nad Ansuom Fatijem, a siguran izvođač bio je Leo Mesi za 0:2.

U drugom meču ove grupe, Dinamo iz Kijeva je kao gost prokockao prednost od dva gola, Ferencvaroš je izvukao bod - 2:2.

Ciganov je doneo prednost Kijevljanima iz penala u 28. minutu, da bi u 41. De Pena povisio na 0:2.

Na isteku sata igre, tim Sergeja Rebrova je uspeo da smanji, strelac je bio Nguen. Dinamo je u finišu ostao sa igračem manje pošto je drugi žuti karton zaradio Sidorčuk. Brojčanu prednost domaći su iskoristili u 90. minutu kada je Boli postavio konačnih 2:2.

Grupa E:

Krasnodar - Čelsi 0:4 (0:1)

Sevilja - Ren 1:0 (0:0)

Sevilja je na svom stadionu pobedila Ren rezultatom 1:0, iako je moglo da bude daleko više.

Andalužani su imali preko 20 udaraca ka golu rivala, ali je jedini precizan bio Luk de Jong u 56. minutu posle Akunjine asistencije.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barsa srušila Juventus u Torinu, Junajted ubedljiv, pobede Dortmunda i Sevilje

Izvor: RTS, 29.Okt.2020

Fudbaleri Barselone savladali su u Torinu ekipu Juventusa sa 2:0 u meču drugog kola grupne faze Lige šampiona. Junajted je ubedljivo savladao Lajpcig, a pobede su još upisali i Borusija Dortmund i Sevilja. . Dan nakon što je ostala bez predsednika Bartomeua, Barselona...

Nastavak na RTS...

Nesrećni Morata se tri puta poradovao, Juve bez šuta u okvir gola, Barsa lako pobedila u Torinu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2020

Ferencvaroš stigao do prvog boda u Ligi šampiona..Kada su Barselona i Juventus izvučeni u istoj grupi sa kijevskim Dinamom i mađarskim Ferencvarošem, otprilike je bilo jasno kako će se tu situacija razvijati. Barsa i Juve su apsolutni favoriti za prolaz dalje, a Ukrajinci ipak iznad Mađara u borbi...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.