Košarkašice pobedile u samo jednoj četvrtini, ali idu u četvrtfinale

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2016, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice pobedile u samo jednoj četvrtini, ali idu u četvrtfinale

Daleko teže nego što se očekivalo ženska košarkaška reprezentacija Srbije je uspela da izbori plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara pošto je u meču 5. kola savladala selekciju Senegala sa 95:88 (27:15, 28:28, 21:23, 19:22).

Povele su naše devojke u završnici prvog poluvremena sa 12 poena razlike i u tom momentu je izgledalo da će ovo biti rutinska pobeda. Da tako ne bude pobrinule su se Senegalke koje su odličnim šutem sa distance držale priključak, a početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << treće deonice su u više navrata prišle na samo šest poena manjka.

Probudile su se naše devojke na vreme i nisu dozvolile Afrikankama potpuni preokret pa na kraju pobeda nije dolazila u pitanje.

Sonja Petrović je bila najefikasnija u našem timu sa 20 poena, a pratile su je Jelena Milovanović sa 18 te Ana Dabović i Danijel Pejdž sa po 15. U ekipi Senegala bolja od ostalih bila je Astu Traore koja je ubacila čak 30 poena.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Australije. Ta utakmica je na programu u utorak, ali još uvek nije poznato u kom terminu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

A SAD, NA AUSTRALIJU: Srpkinje pobedile Senegal i plasirale se u četvrtfinale

Izvor: HotSport.rs, 14.Avg.2016

U okviru petog kola grupe “B” u Riju, naše reprezentativke upisale su veoma važnu pobedu.. . Srpkinje su pobedile reprezentativke Senegala 95:88 (27:15, 28:28, 21:23, 19:22) i tako zakazale duel u četvrtfinalu sa reprezentacijom Australije. . U prvoj četvrtini selekcija Srbije je odmah stekla...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.