OI - Bravo, devojke, overeno četvrtfinale!

Izvor: Sportske.net, 14.Avg.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OI - Bravo, devojke, overeno četvrtfinale!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara pošto je u odlučujućoj utakmici Grupe B savladala selekciju Senegala.

Šampionke Evrope ostvarile su primarni cilj na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru pošto su večeras ostvarile drugu pobedu u Grupi B i tako overile plasman u četvrtfinale.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije slavila je u ovoj eliminacionoj utakmici sa Senegalom rezultatom 95:88 (27:15, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 28:28, 21:23, 19:22) pa će kao četvrtoplasirana iz Grupe B u četvrtfinale Igara.

Večerašnji duel bio je za srpske košarkašice "biti ili ne biti" pošto je samo pobeda vodila u četvrtfinale, dok je eventualni poraz značio oproštaj od daljeg toka takmičenja.

Prvakinje "Starog kontinenta" uspele su da se izbore sa takvim pritiskom i da, pre svega zahvaljujući odličnom otvaranju utakmice, dobiju neugodnu selekciju Senagala.

Srpkinje su posle deset minuta igre imale 12 poena prednosti a najveća razlika na utakmici iznosila je 20 poena što dovelo do malog opuštanja kod naših devojaka.

Senegal se u drugom poluvremenu vratio u potpunosti u meč ali je u najtežim momentima za naš tim odgovornost preuzimala Danijel Pejdž pa pobeda na kraju ipak nije bila dovedena u pitanje.

Najefikasnija igračica u redovima pobedničke selekcije bila je Sonja Petrović sa 20 poena, 7 asistencija i 4 skokova, a pratile su je Jelena Milovanović sa 18, odnosno Ana Dabović i Danijel Pejdž sa po 15 poena.

Na drugoj strani je dominirala Aja Traore sa 30 poena i 8 skokova.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv reprezentacije Australije koja je grupnu fazu turnira završila sa skorom 5-0 i svakako da naše devojke čeka vraški težak posao.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plan ispunjen, zicer iskorišćen, četvrtfinale je tu - sada sledi mnogo težak posao

Izvor: MozzartSport.com, 14.Avg.2016

Srpske košarkašice savladale Senegal i obezbedile plasman u nokaut fazu..Prema očekivanjima, srpske košarkašice su izborile plasman u četvrtfinale Olimpijskih Igara. Posle tri početna poraza od favorizovanih Španije, Kanade i SAD, naše devojke su „na moranje“ pobedile Kinu i večeras iskoristile...

Nastavak na MozzartSport.com...

Žo poslao poruku Srbiji i "Grobarima"

Izvor: Sportske.net, 14.Avg.2016

Krilni centar košarkaške reprezentacije Francuske Žofri Lovernj poručio je "Orlovima" da ih očekuje u finalu Olimpijskih igara, a imao je poruku i za crno-beli deo Srbije...Muška košarkaška reprezentacija Francuske večeras je odigrala poslednju utakmicu u okviru grupne faze Olimpijskih igara...

Nastavak na Sportske.net...

NAJAVA DANA (ponedeljak, 15. avgust): Sudar Čelsija i Vest Hema, rasplet u košarci na OI

Izvor: MozzartSport.com, 15.Avg.2016, 10:39

Pogledajte koji nas to interesantni događaji očekuju danas i koje mečeve samo u MOZZARTU možete odigrati po većim kvotama..Dan je prepun sportskih uzbuđenja. Očekuje nas veliki duel Čelsija i Vest Hema na Stamford bridžu, na zatvaranju prvog kola Premijer lige. Na Olimpijskim igrama u Rio de...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.