Kapelo podneo ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2012, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapelo podneo ostavku

LONDON -

Italijanski stručnjak Fabio Kapelo podneo je večeras neopozivu ostavku na mesto selektora fudbalske reprezentacije Engleske, zbog neslaganja sa odlukom nacionalne Fudbalske asocijacije da Džonu Teriju oduzme kapitensku traku.

Kapelo je imao ugovor do kraja šampionata Evrope, koji će ovog leta biti održan u Ukrajini i Poljskoj, a ostavku je podneo posle večerašnjeg sastanka sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Fudbalske asocijacije Engleske Dejvidom Bernštajnom i generalnim sekretarom Aleksom Hornom.

Italijan je javno zamerio Bernštajnu zbog toga što je bez konsultacija s njim odlučio da Teri više ne može da bude kapiten nacionalne selekcije, jer mu predstoji suđenje zbog rasizma.

Kapelo je na italijanskoj televiziji kritikovao tu odluku, rekavši da je ona potpuno pogrešna.

"Prihvatili smo Kapelovu ostavku i složili se da je to dobra odluka. Zahvaljujemo Fabiju za sve što je uradio kao selektor i želimo mu uspeh u daljem radu", rekao je Bernštajn..

Kapelo je reprezentaciju Engleske preuzeo 2008. godine, posle neuspeha u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, a dobio je poverenje i 2010, uprkos neuspehu na prvenstvu sveta u Južnoj Africi.

Britanski mediji večeras nagoveštavaju da bi nacionalni tim mogao da preuzme menadžer Totenhema Hari Rednap, koji je danas oslobođen optužbe za utaju poreza.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.