Felps i Bolt ušli u istoriju Olimpijade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2016, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Felps i Bolt ušli u istoriju Olimpijade

Američki plivač Majkl Felps i atletičar sa Jamajke Jusein Bolt ušli su u istoriju Olimpijade kao zvezde završenih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, kao što su bili u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

Felps i Bolt već osam godina su najveće zvezde Olimpijskih igara. U prvoj nedelji Igara u Riju Felps je osvojio pet zlatnih medalja i jednu srebrnu s rekordnih brojem medalja - 28 olimpijskih od kojih 23 zlatne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Posle povlačenja nakon Igara u Londonu, Felps je odlučio da ponovo zapliva da bi izbegao depresiju i alkohol, ali je ovog puta čvrsto rekao da neće biti na narednim Igrama u Tokiju 2020. godine.

Plivač je prvi put učestvovao na Olimpijadi u Sidneju 2000. godine s 15 godina. Tada nije osvojio nijednu medalju ali je zato vrtoglavi uspon doživeo u Atini 2004. sa šest medalja, u Pekingu 2008. sa osam medalja, četiri je osvojio u Londonu 2012. i još pet u Rio de Žaneiru.

Bolt se takodje može pohvaliti "dugovečnosti" na Olimpijadi. Atletičar je potrošio ukupno 200 sekundi tokom karijere da osvoji devet zlatnih medalja.

Sa tim medalja, Bolt se pridružio slavnim atletičarima kao što su Finac Pavo Nurmi i Amerikanac Karl Luis.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niko kao oni: Bolt i Felps

Izvor: N1 televizija, 22.Avg.2016

Američki plivač Majkl Felps i atletičar sa Jamajke Jusein Bolt ušli su u istoriju Olimpijade kao zvezde završenih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, kao što su bili u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine...Felps i Bolt već osam godina su najveće zvezde Olimpijskih igara.U prvoj nedelji Igara...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.