Egan Bernal pobednik Tur dFransa

Izvor: Sportske.net, 28.Jul.2019, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egan Bernal pobednik Tur d'Fransa

Biciklista ekipe Ineos Kolumbijac Egan Bernal postao je danas treći najmladji pobednik u istoriji Tur d'Fransa.

Dvadesetdvogodišnji Bernal je prvi Kolumbijac koji je slavio u toj slavnoj trci, a najmladji je pobednik Tura u poslednjih 110 godina.

Najmlađi pobednik u istoriji Tura bio je 19-godišnji Francuz Anri Korne iz 1904. godine, a drugi najmlađi je Fransoa Faber iz Luksemburga, koji je 1909. godine bio nekoliko dana mlađi od pobednika ovogodišnje trke. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Pobednik današnje poslednje etape od Rambujea do Pariza, duge 127 kilometara je vozač ekipe Loto Sudal Australijanac Kejleb Juan rezultatom tri sata, četiri minuta i osam sekundi. On je pobedio posle odličnog sprinta i ostvario je treću etapnu pobedu na ovogodišnjem Turu.

Holanđanin Dilan Grunevegen iz Jumbo Visme bio je drugi, a Italijan Nikolo Bonifacijo iz ekipe Total Dajrekt Enerdži zauzeo je treće mesto.

Trka je počela 6. jula u Briselu i posle tri nedelje i 3.366 kilometara završena je u Parizu, na Jelisejskim poljima.

Vozači su tokom etape u dobrom raspoloženju razgovarali i pili šampanjac, a Bernal je nazdravljao članovima ekipe Ineos koji su se vozili pored u automobilu.

Bernal je žutu majicu preuzeo od vozača Kivk Stepa Žulijana Alafilipa posle 19. etape, a nakon toga što je francuski biciklista 14 dana bio u vođstvu.

Bernal je trku završio ukupnim rezultatom od 82 sata i 57 minuta.

Drugo mesto u generalnom plasmanu zauzeo je prošlogodišnji pobednik Britanac Gerajnt Tomas, takođe iz ekipe Ineos, sa zaostatkom od minut i 11 sekundi, a treći je Holandjanin Stiven Krejsvejk iz ekipe Jumbo Visma sa zaostatkom od minut i 31 sekund.

Alafilip zauzeo je peto mesto u generalnom plasmanu.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.