Dragović u Kijevu, ko će u Bazel?

Izvor: B92, 25.Jul.2013, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragović u Kijevu, ko će u Bazel?

Reprezentativac Austrije Aleksandar Dragović seli se iz Bazela u Dinamo Kijev.

Momak od čijeg transfera je zavisio odlazak Ivana Ivanova u redove švajcarskog prvaka pristao je konačno da se preseli u Ukrajinu.

Kijevljani će za momka čiji su roditelji iz Grocke platiti 9 miliona evra, što Dragoviža čini ubedljivo najskupljim austrijskim fudbalerom u istoriji.

Za štopera koji je visoku klasu pokazao u evropskim takmičenjima u prethodne dve sezone veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zainteresovan bio milanski Inter, ali je više želje pokazao ukrajinski gigant.

Dragović je dugo odbijao mogućnost prelaska u ukrajinsku ligu, ali ga je u četvrtak na ručku u Monte Karlu ubedio Igor Surkis, predsednik kijevskog kluba.

Jedan od brojnih Srba koji su želelei da igraju za našu selekciju, ali neaktivnošću našeg saveza sada nose dresove drugih država (Dragović je rođen i odrastao u Beču, ali je uvek isticao srpsko poreklo i više puta istakao da mu je prva želja bila Srbija), primaće 1,1 milion evra u narednih 5 sezona.

Dragović je posle nastupa za matičnu bečku Austriju, sa kojom je osvojio kup u prvoj seniorskoj sezoni, prešao u Bazel januara 2011. Za dve i po godine igrao je za plavo-crvene 76 puta, uz 4 gola, i osvojio tri titule prvaka, jedan kup, a protiv Crvene zvezde je pre dve nedelje osvojio drugi trofej Uren kupa. Izabran je za najboljeg defanzivca Superlige u 2012, a našao je mesto i u idealnoj postavi grupne faze Lige Evrope.

Sada mediji u Švajcarskoj ponovo pokreću priču o dolasku Ivana Ivanova, s tim što bugarski reprezentativac ne bi imao pravo nastupa u evrokupovima do početka grupne faze, jer je igrao za Partizan protiv Širaka.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.