Đilas novi predsednik KSS

Izvor: B92, 18.Apr.2011, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas novi predsednik KSS

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izabran je za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Đilas je jednoglasno izabran na Skupštini saveza održanoj u ponedeljak u beogradskom hotelu "M".

Novi predsednik KSS je ponovio da ima četiri cilja: vraćanje košarke gde joj je mesto - na staze uspeha, oživljavanje regionalnih košarkaških centara u Srbiji, omasovljenje košarke i popularizacija ženske košarke, kako bi bila u istom rangu sa muškom.

Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cilj je dobro funkcionisanje Saveza do Olimpijskih igara u Londonu", rekao je Đilas.

Posle imenovanja Đilas je u prvom obraćanju medijima rekao da će Dušan Ivković ostati selektor muške reprezentacije Srbije.

Ivković ostaje selektor. Kada smo se dogovarali, nijednu jedinu reč nismo pričali o novcu i dugovanjima. Verujem da svako ko radi treba da bude plaćen", rekao je Đilas.

Đilas je odmah imenovao četvoro potpredsednika i dao im zaduženja. Dejan Bodiroga biće zadužen za reprezentativne selekcije, Dejan Tomašević za takmičenja, Ana Joković za žensku košarku, a Vuk Mitrović za marketing.

Izabrao sam ljude koji neće biti samo potpredsednici, nego one koji hoće vredno da rade", rekao je gradonačelnik Beograda.

Đilas je na funkciji predsednika KSS nasledio Dragana Kapičića, koji se na čelu Saveza nalazio od 2007. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.