Del Potro prejak za Troickog

Izvor: B92, 18.Avg.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Potro prejak za Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u finalu ATP turnira u Vašingtonu od Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:0.

Po setovima je bilo 6:3, 6:3 za 93 minuta igre. Bilo je to prvo ATP finale Troickog u karijeri. Sa druge strane, Del Potru je ovo četvrta titula u karijeri, i što je još zanimljivije četvrta titula zaredom! Naime, Argentinac se nalazi u neverovatnoj seriji od 19 uzastopno dobijenih mečeva, i za to vreme osvojio je turnire u Štutgartu, Kicbilu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Los Anđelesu.

Finale u Vašingtonu počelo je nervoznom igrom oba tenisera. Argentinac je ipak bio dosta smireniji i, iako je izgubio svoj servis u tom periodu, napravio je čak tri brejka i dobio prvi set sa 6:3.

Drugi set bio je mnogo zanimljiviji i neizvesniji iako je završen istim rezultatom. Del Potro je prvo u drugom gemu propustio dve, a potpom u šestom još jednu brejk loptu, i Troicki je uspeo da zjednači na 3:3. U sedmom gemu treći teniser Srbije po renkingu imao je veliku priliku da oduzme servis protivniku, ali je ispustio dve vezane brejk lopte i Argentinac je poveo sa 4:3.

Već u narednom gemu Troicki je psihički pao, dozvolio je Del Potru da mu oduzme servis i povede sa velikih 5:3. U devetom gemu drugog seta viđena je velika drama. Troicki je prvo spasao dve vezane meč lopte, ali je zatim propustio tri brejk prilike, i Argentinac je uz dosta problema ipak okončao meč sa 6:3 u drugom setu.

Del Potro je za ovu pobedu nagrađen sa 175 ATP poena i nešto više od 80 hiljada dolara, a Troicki sa 120 bodova i 43 ipo hiljade dolara.

Naš teniser će na novoj rang listi u ponedeljak napredovati za 13 mesta, i viće 71. igrač na ATP listi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finale za pamćenje

Izvor: Večernje novosti, 18.Avg.2008

Viktor Troicki poražen od Del Potra u prvoj borbi za ATP titulu u Vašingtonu. Viktor će skokom za čak 20 pozicija zabeležiti najbolji dosadašnji rejting na ATP listi

Nastavak na Večernje novosti...

Troicki poražen u finalu od Del Potra

Izvor: RTS, 18.Avg.2008

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da osvoji svoju prvu ATP titulu, pošto je u finalu turnira u Vašingtonu izgubio od drugog nosioca i 19. igrača sveta Huana Martina Del Potra iz Argentine sa 2:0 (6:3, 6:3). .Troicki, koji je trenutno 93. teniser...

Nastavak na RTS...

Nadal konačno prvi teniser sveta

Izvor: RTS, 18.Avg.2008

Četvoroipogodišnja vladavina Švajcarca Rodžera Federera je i zvanično završena pošto je prvo mesto na ATP listi preuzeo Španac Rafael Nadal sa 6.700 bodova. .Federer je sada drugi sa 5.930, a najbolji srpski teniser i osvajač bronzane medalje na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.