Da li je Ukrajina najteži mogući protivnik za Srbiju?

Izvor: Sportske.net, 03.Jun.2019, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Ukrajina najteži mogući protivnik za Srbiju?

Ili će nas ''Orlovi'' ipak demantovati?

Reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi na početku priprema za kvalifikacione utakmice protiv Ukrajine i Litvanije, a selektor Mladen Krstajić je danas potvrdio da neće moći da računa na povređenog Sergeja Milinković-Savića, vezistu rimskog Lacija.

Utakmica protiv Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na programu je 7. juna, igraće se u Lavovu, a Krstajić je u najavi ovog susreta istakao da će njegov tim igrati ''da ne izgubi'', što će biti primarni cilj ''Orlova'' u ovoj utakmici.

Ta konstatacija je privukla pažnju, možda ima onih koji smatraju da bi Srbija trebalo da ima drugačiji pristup, hrabriji, ofanzivniji, ali ako pogledamo u prošlost, u istorijat utakmica Ukrajine i Srbije, možda ova Krstajićeva izjava i nije neočekivana.

Jer, Ukrajina i Srbija su se do sada tri puta sastajale od kada je Srbija samostalna država i sve tri utakmice naš nacionalni tim je izgubio.

Prvi susret je odigran u martu 2008. godine, kada je Ukrajina u prijateljskom meču slavila sa 2:0. Godinu dana kasnije, opet u prijateljskom meču, Ukrajina je pobedila sa 1:0, a poslednji susret dve selekcije odigran je u novembru 2016, kada je Ukrajina trijumfovala rezultatom 2:0.

Dakle, ne samo da nijednom protiv Ukrajinaca nismo izborili remi, nego nismo postigli nijedan gol.

Vreme je da se ova neugodna tradicija konačno prekine.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.