DRAMA U LONDONU: Povređeni Nadal kroz pakao do polufinala Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2022, 20:47

DRAMA U LONDONU: Povređeni Nadal kroz pakao do polufinala Vimbldona

Maratonski meč trajao četiri časa i 19 minuta.

Rafael Nadal je neuništiv! I pored povrede koja ga je mučila od sredine drugog seta Španac je posle preokreta savladao Tejlora Frica i plasirao u polufinale Vimbldona, gde će mu rival biti Nik Kirjos. Nadal je slavio sa 3:2, po setovima 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (10:4) i nastavio neverovatan niz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u četvrtfinalnim duelima na gren slemu u Londonu, gde nije poražen u osam mečeva.

Španac je odlično započeo meč na "Centralnom terenu". Oduzeo je prvi servis gem Fricu, poveo sa 2:0, pa 3:1 i onda na određeni period nestao sa londonske trave. Fric je zagospodario dešavanjima na terenu vezavši pet gemova i stigao do vođstva 1:0, 6:3 u uvodnom setu.

Sličan scenario viđen je i u drugom delu igre, ali samo do sredine seta. Nadal je oduzeo servis Amerikancu za lakih 3:0, ali se 14. teniser sveta vratio u igru sa tri uzastopna gema. Međutim, onda se Nadal požalio na povredu i na bol u trbušnim mišićima. Uzeo je Španac medicinski tajm-aut i posle pauze od desetak minuta zaigrao kao proporođen, iako se jedva kretao u pojedinim trenucima.

Četvrti teniser sveta je dobio drugi set sa 7:5 posle prve iskorišćene set lopte na servis Frica i vratio meč "na početak" - 1:1.

Fric je načinio brejk u trećem gemu trećeg seta i poveo sa 2:1, ali je tražio pomoć doktora na pauzi zbog problema sa levom butinom. Amerikanac je kasnije koristio Nadalove probleme sa servisom i bekhendom zbog povrede i posle još jednog brejka stigao do 6:3 i vođstva 2:1 u setovima.

Kada se činilo da je Fric slomio otpor Nadala - festival brejkova. "Kralj šljake" je dva puta imao brejk viška, ali se Amerikanac vraćao. Konačno, pri rezultatu 5:5 Nadal je uspeo da materijalizuje prednost, povede sa 6:5, a onda i da uvede meč u peti, odlučujući set, 7:5.

A, onda - svojevrsni rat živaca. Fric je prvi popustio i dozvolio Nadalu da mu oduzme servis u sedmom gemu. Međutim, onda je i Nadal psihološki poklekao i Amerikanac je odmah izjednačio na 4:4.

Serveri su zatim bili sigurni, pa je taj-brejk "do 10" odlučio pobednika. Nadal je na startu načinio "mini brejk" i zatim realizovao dva svoja servisa, pa još dva mini brejka za 5:0. Fric je uspeo da smanji na 5:3, ali je Nadal bio neumoljiv. Posle četiri časa i 19 minuta epske bitke Nadal je slavio sa 10:4 i u petak ga čeka duel sa Kirjosom.

Podsetimo, u drugom polufinalu sastaće se Novak Đoković i Britanac Kameron Nori.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.