Crvendakić: Tursku moramo ozbiljno da shvatimo

Izvor: B92, 13.Nov.2019, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvendakić: Tursku moramo ozbiljno da shvatimo

Košarkašica Srbije Aleksandra Crvendakić, pred kvalifikaci prozor za EP 2021. godine protiv Turske, izjavila je da ekipa treba ozbiljno da shvati rivala.

"Turska nije pokazala neki kvalitet što se tiče timske igre na EP. One imaju zaista dobra imena, igračice koje igraju Evroligu, jako prvenstvo u Turskoj. Moramo ozbiljno da shvatimo utakmicu i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budemo maksimanlno koncentrisane. To ćemo i uraditi, jer smo poznati po tome da se borimo 100 odsto", rekla je Crvendakić Tanjugu.

Izabranice Marine Maljković susret protiv Turske u hali sportova "Ranko Žeravica" pred domaćom publikom odigraće posle četiri meseca i osvajanje evropske bronze u "Štark u areni".



"Ta bronza ima veliki značaj, jer je osvojena u Srbiji i pred domaćom publikom. Jedva čekam da ponovo igramo pred našim navijačima, jer nam to daje više energije i snage."


Kvalifikacioni ciklus za EP 2021. godine Srbija počinje bez povređenih Sonje Petrović i Dragane Stanković, a selektorka Maljković u ovom okupljanju pozvala je nekoliko mladih igračica, koje će u budućnosti predstavljati okosnicu reprezentacije. Maljković je 23-godišnju košarkašicu Šoprona apostrofirala kao jednog od lidera kada dođe do smene generacije koja je ostvarila najveće uspehe u ženskoj košarci.



"Ne stvara mi pritisak, ali mi daje motiv. Iskreno, uživaću u toj ulozi. Svih ovih godina bila sam uz igračice koje su vodeće i smatram da mogu da odradimo to što treba na terenu",
rekla je Crvendakić.

Posle susreta sa Turskom i Albanijom, misli košarkašica biće okrenute ka kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju u februaru, za koji je Srbija podnela kandidaturu za domaćinstvo.

"Idemo korak po korak, ali bih svakako volela da turnir bude u Srbiji. Svi mi volimo da igramo kod kuće, posebno što većina devojaka igra na strani. Zalsužujemo plasman, ali ne gledamo toliko daleko", zaključila je Crvendakić.

Srbija protiv Turske igra u četvrtak od 17 sati, a tri dana kasnije idu na gostovanje Albaniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.