Bosanci u Brazilu!

Izvor: RTS, 15.Okt.2013, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanci u Brazilu!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobedom u Litvaniji (0:1) obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014, prvi put u istoriji. Grci će morati u baraž po "kartu" za Mundijal. Engleska na Vembliju protiv Poljske bukira vizu za Brazil.

21.02 - Ekstaza u Bosni i Hercegovini. Navijači na ulicama slave istorijski uspeh izabranika Safeta Sušića...

20.52 - Pobedom u Litvaniji (0:1), reprezentacija Bosne i Hercegovine obezbedila direktan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plasman na Mundijal naredne godine u Brazilu. Grčka će i pored pobede nad Lihtenštajnom (2:0) put na Svetsko prvenstvo morati da potraži u baražu.

20.26 - Vodi Bosna! Golom Vedada Ibiševića u 68. minutu Bosanci dolaze do prednosti i rezultata koji ih vodi u Brazil! 

20.05 - U 20 časova počelo je još pet mečeva kvalifikacija. Najzanimljiviji je svakako onaj između Turske i Holandije. 

20.03 - Počela su i druga poluvremena. Bosanci i Hercegovci igraju najvažnijih 45 minuta u istoriji fudbala svoje zemlje. 

19.52 - Poluvremena na mečevima koji su počeli u 19 časova. Bosna i Hercegovina ima inicijativu protiv Litvanaca, ali ih pritisak koji očigledno osećaju sprečava da ozbiljnije ugroze protivnički gol. Na ruku im ne ide ni činjenica da Grci vode protiv Lihtenštajna sa 1:0. 

19.20 - Navijači Bosne i Hercegovine spremni za proslavu istorijskog uspeha...

19.02 - Počela su četiri meča poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Od 19 časova se igra pet mečeva, a svakako najzanimljiviji je onaj u Litvaniji, gde igra Bosna i Hercegovina.

Fudbaleri Bosne i Hercegovine u Litvaniji igraju istorijski meč. Ukoliko savlada rivala, Bosna će prvi put učestvovati na završnici Svetskog prvenstva, u Brazilu naredne godine.

Računica je jasna. Pošto "zmajevi" teško mogu da računaju na kiks Grčke protiv nejakog Lihtenštajna, izabranicima Safeta Sušića u Kaunasu neophodna je pobeda.

Ipak, ni Litvanija neće biti bez motiva. Grčki fudbalski savez ponudio je svakom igraču Litvanije po 50.000 evra ukoliko osvoje bod protiv Bosne, što će "zmajevima" u neku ruku otežati posao.

Zanimljivo će biti i u Grupi H, gde Engleska pred poslednje kolo kvalifikacija ima bod više nego Ukrajina. S obzirom na činjenicu da Ukrajinci gostuju San Marinu, "Gordom Albionu" je neophodna pobeda na Vembliju protiv prežaljene Poljske. Ipak, često su takve utakmice najteže.

Gužva je i u Grupi B. Italija je pobednik grupe, a čak četiri reprezentacije bore se za drugo mesto u grupi, koje garantuje baraž mečeve.

Bugarska na svom terenu igra protiv Češke i ima "meč loptu", jer pobedom osvaja drugo mesto u grupi. Češka, s druge strane, pobedom preskače Bugare, ali teško da će to uspeti i sa Dancima, koji imaju isti broj bodova kao i Bugarska, a u poslednjem kolu ugostiće Maltu.

Ipak, s obzirom na činjenicu da najlošija drugoplasirana ekipa ne ide u baraž, teško je očekivati da Bugari nadmaše Turke u borbi za poslednje mesto koje vodi u razigravanje.

U D grupi, Turska i Rumunija odlučuju ko će biti drugoplasiran iza Holandije. Turska dočekuje "lale" i očekuje ih težak zadatak, dok bi Česi trebalo sa Estonijom da imaju znatno lakši posao.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO UBOD: Gol koji je Bosnu odveo u Brazil!

Izvor: Telegraf.rs, 15.Okt.2013

''Zmajevi'' slave Vedada Ibiševića koji je golom u 68. minutu odveo Bosance na Svetsko prvenstvo, prvi put od osamostaljenja države

Nastavak na Telegraf.rs...

Bosanci i Rusi u Brazilu!

Izvor: RTS, 15.Okt.2013

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobedom u Litvaniji (0:1) obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014, prvi put u istoriji. Grci će morati u baraž po "kartu" za Mundijal. Rusima dovoljan remi sa Azerbejdžanom (1:1). Engleska na Vembliju protiv Poljske bukira vizu za Brazil...21.15...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.