Izvor: RTS, 28.Nov.2021, 07:51

Bogdan povredio skočni zglob, saigrači ga izneli sa terena

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović doživeo je povredu skočnog zgloba zbog koje je morao da napusti utakmicu Atlanta hoksa i Njujork niksa već sredinom druge četvrtine. Bogdanović se povredio prilikom jednog doskoka i napustio je parket uz pomoć saigrača koji su ga izneli.
Bogdan je tako doživeo novu nezgodnu povredu, a iako još nije utvrđen tačan stepen, gledajući njegovu reakciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mogao bi na duže odsustvo.

Srpski bek je prilikom jedne akcije skočio da izblokira šut protivničkog irgača, ali je nagazio na stopalo Klinta Kapele i iskrenuo zglob.
Osetio je jak bol i odmah se uhvatio za to mesto, ali i za koleno, sa kojim je zbog frakture imao velikih problema prošle sezone.
Nije mogao da izađe bez pomoći i do svlačionice su ga odneli saigrači na ramenima.
Do tada je reprezentativac Srbije odigrao 10 minuta i za to vreme postigao dva poena i imao po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu.
Posle njegovog izlaska, Hoksi nisu uspeli da nadoknade nedostatak, pa su dozvolili Njujorku da se u trećoj deonici odlepi i potom rutinski privede meč kraju.
Košmarno veče ekipe Nejta Mekmilana kompletirano je izlaskom i Kema Rediša, koji je takođe izvrnuo skočni zglob, samo na levoj nozi.
U odsustvu nekadašnjeg igrača Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta, najbolji su bili Tre Jang sa 33 poena (5/10 trojke) i Klint Kapela, koji je upisao dabl-dabl (16 poena i 21 skok).
Na drugoj strani, Nikse su predvodili Burks sa 23, odnosno Furnije sa 20 poena.
"Jastrebovi" su poraženi posle sedam uzastopnih pobeda i sada su osmi na tabeli Istočne konferencije sa skorom 11-10, dok je Njujork odmah iznad sa jednim porazom manje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mekmilan: Bogdan odradio rendgenski snimak, za svaki slučaj ići će i na magnetnu rezonancu

Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2021

Prvi rezultati su bili „negativni“ što će reći da pokazuju da nema preloma..Bogdan Bogdanović napustio je meč između Atlante i Njujork Niksa ranije zbog povrede skočnog zgloba desne noge i nije se vraćao u igru. Bila mu je potrebna pomoć saigrača da napusti parket u drugoj četvrtini, a...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.