Bogdan Veličanstveni i Srbija utišala Turke!

Izvor: Sportske.net, 04.Sep.2017, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdan "Veličanstveni" i Srbija utišala Turke!

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je vraški važnu pobedu u 3. kolu EuroBasketa, a Bogdan Bogdanović utišao je halu u kojoj su mu do pre dva meseca Turci klicali.

Nošena fantastičnim Bogdanom Bogdanovićem koji je proradio u poslednjoj četvrtini Srbija je upisala izuzetno važnu pobedu na EuroBasketu.

Srbija je u okviru 3. kola Grupe D koja se igra u Istanbulu savladala domaćina Tursku rezultatom 80:74 (21:13, 15:18, 17:14, 27:29) i tako došla u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << poziciju da se bori za prvo mesto u grupi.

Srbija je večerašnju utakmicu otvorila mnogo bolje nego subotnju sa Rusijom što je odmah dalo rezultata. "Orlovi" su dobro odrađivali posao u odbrani pa je Turska u prvih 10 minuta bila svedena na samo 13 poena.

Takva postavka na terenu omogućila je našem nacionalnom timu dobru realizaciju, a najzaslužniji što je Srbija već u prvom kvartalu stekla dvocifrenu prednost bio je plejmejker Bajerna Stefan Jović.

Doskorašnji organizator igre Crvene zvezde mt:s delio je asistencije i postizao poene ali je problem nastao kada je Stefan Jović prestao da daje svoj doprinos u igri.

Drugi kvartal je bio dosta lošiji, barem kada je igra našeg nacionalnog tima u pitanju. Odbrana je popustila, počele su da se nižu greške i može se reći da je 18 poena reprezentacije Turske na kraju bio dobar ishod u takvoj postavci stvari.

Melih Mahmutoglu i Furkan Korkmaz vratili su Tursku u meč serijom 12:0 ali je naš nacionalni tim uspeo da preživi taj nalet domaćih i da uz četiri poena Stefana Birčevića iskontroliše situaciju.

Bogdan Bogdanović je svoje prve poene na utakmici postigao upravo u tim momentima pa je Srbija na odmor otišla sa prednošću od pet poena (36:31) što je bio dobar rezultat imajući u vidu izdanje u drugoj četvrtini.

Foto: fiba.basketball

Bolju igru izabranika Aleksandra Đorđevića u odnosu na drugu četvrtinu videli smo u nastavku što je Srbiji omogućilo da održi prednost stečenu u prvom delu i da je dodatno uveća do odlaska na poslednju pauzu između četvrtina.

Bogdan Bogdanović je preuzeo odgovornost na startu treće četvrtine, a u meč se vratio i Stefan Jović koji je sredinom perioda vezao četiri poena.

Prednost od osam poena na kraju treće četvrtine nije bila garant za pobedu tako da se moglo očekivati da će Turci uz podršku sa tribina izvršiti pritisak i meč uvesti u neizvesnu završnicu.

Već posle tri minuta igre u poslednjoj četvrtini Turska uspeva da anulira zaostatak i da serijom 11:0 uz tri vezane trojke Mahmutoglua i Osmana preuzme vođstvo (57:59).

Od tog momenta počinje igra nerava a Bogdan Bogdanović preuzima odgovornost na sebe i sa deset vezanih poena uspeva da zadrži "Orlove" u prednosti.

Bogdanovićeve trojke kao da su pokrenule i ostale saigrače pa su tako Stefan Jović i Vladimir Lučić pogodili van linije 6.75 u momentu kada su i Turci tukli sa distance.

Nakon toga "Orlovi" su mirno priveli meč kraju i tako pokazali karakter u momentu kada je bilo jako važno ostvariti pobedu da bismo ostali u trci za prvo mesto.

Najefikasniji pojedinac u redovima našeg nacionalnog tima bio je Bogdan Bogdanović sa 17 poena (3/5 za dva, 3/7 za tri) i 4 skoka, a nemerljiv doprinos dao je i Stefan Jović sa 15 poena i 9 asistencija.

Marko Gudurić nije igrao a svi ostali igrači uspeli su da se upišu u listu strelaca pa se i pored sjajne šuterske partirure Bogdana Bogdanovića u poslednjem kvartalu može reći da je ovo timska pobeda Srbije.

Tursku je predvodio Melih Mahmutoglu sa 19 poena (5/9 za tri), a pratili su ga Džedi Osman sa 15 i Semih Erden sa 13 poena.

Narednu utakmicu Srbija igra već u utorak, a protivnik će joj biti selekcija Velike Britanije koja je u prva tri kola zabeležila tri poraza.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Važna pobeda Srbije protiv Turske

Izvor: Beta, 04.Sep.2017

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Istanbulu selekciju Turske sa 80:74 (21:13, 15:18, 17:14, 27:29) u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva. Izabranici Aleksandra Djordjevića su upisali drugu, vrlo važnu pobedu na šampionatu Evrope, dok Turska sada ima skor od jednog...

Nastavak na Beta...

Jović: "Kod mene nema divljanja"

Izvor: Sportske.net, 04.Sep.2017

Jedan od junača večerašnje pobede poručio je da reprezentacija Srbije na terenu uvek ima petoricu igrača koji mogu da preuzmu odgovornost i da je to ključ uspeha...Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije Stefan Jović odradio je lavovski deo posla u pobedi nad Turskom..."Svi koji su gledali...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.